Wednesday, September 29, 2010

Izin ker tak izin ni?

"Hari Sabtu ni kawan abang buat open house, dari pukul 3 sampai ke tengah malam", kata paksu chot.

"Kita pergi yang tengah malamlah", jawabku.

Paksu chot hairan, "kenapa tengah malam?"

"lah... kan dah beritahu haritu dah minta izin, kan... buat-buat lupalah tu, tempat kerja ayang anje stroberi cupcake blueberry muffin buat outing ke resort, abang dah izinkan, jadi ayang anje dah daftar namalah, ayang anje dah ketepikan kain kemban yang lip lap untuk buat mandi manda di kolam renang, huhuhu, janganlah you tarik balik keizinan tu....", "open house tu kita pergi bahagian yang tengah malamlah, ya, ya, ya".

* paksu chot ni kebiasaannya tak akan join kompeni dinner, outing, away day kalau kompeni tak izinkan bawa isteri dan anak-anak. di tempat kerja aku plaks, memang dinner, outing, away day adalah untuk staff sahaja kecuali family day adalah untuk staff dan family. Susah juga nak minta keizinan dari dia ni.... itupun ini baru kali ke 2 aku nak join aktiviti kompeni, sebolehnya aku tak nak belakangkan dia....... TAPI, saya akan berouting :D, yea yea yea

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

15 comments:

atty's said...

selamat berouting..maksu.jaga diri bebaik ye..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..sesekali dpt berouting best gak kan mak su

Mak Su said...

atty, rina - thanks.... saya feel tak brapa nak seronok, tapi takut kompeni tak suka plaks sbb selalu avoid xtvt kompeni... kan..

Tihara said...

haah kan..takleh gaknak avoid selalu..

Cik Pah said...

auuwww... nnt ayang anje stobery cupcake blubery muffin upload gambar kat pool sambil pakai kain kemban lip lip tuh yer.. hhehehehhe

nabilah_2908 said...

hahaha...kelakar jer..pak su chot tak tarik balik punya lah.. :)



jom ke APA KATA HATI pulak,
TRANSFORMASI

nuraarin-life said...

sekali sekala ber'outing' apa salahnya

Ain said...

kalau asyik tak join jer segan jugak kita....

nanti kompeny fikir yang bukan2 pulak...

KAKTINY said...

bahagian pegi open house tgh malam tu yg syok.. untung sabut timbul.. untung batu tenggelam.. kehkehkeh...

selamat berouting maksu.. bersuka ria single mingle tuh.. hahaha...

manje said...

sekali sekala ber'outing'...bole ilangkn stress maksu... jaga dri berbaik jek ye ~

julietchun said...

baik2 masa pakai kain kemban yg lip lap. takut ada paparazi amik gamba letak kat blog/fb :P

ejaMaria said...

best nye... jadi bujang!... hoyeeeyyy

makdara TERdiva said...

yabebedu...sekali sekala tak salah maksu..tp kalau dah selalu sgt jd lone renjer....boringla..sob..sob..

ieda said...

salam...bestnyer berouting dihujung minggu...enjoy urself maksu.

Mak Su said...

thank you... hehehe, apa? paparazi? ouch