Friday, September 3, 2010

Ingat-ingat lupa

Aku main accept saja sesiapa yang nak add aku di fb, natijahnya, entah siapa-siapa orangnya yang ada dalam friendlist aku, yang hebat tu, kalau orang tu add aku untuk berkawan dengan aku, engkau responlah posting aku kat fb, ni tak! senyapppppp jer, engkau mengintaikah? Ha!!!??

Aku rasa nak remove some nameslah, fb should be exclusively for friends, real friends. family members, real family members, bukan entah siapa-siapa nak add-add tapi tak kenal tak pernah jumpa setakat nak checking what am i doing in my daily life, sangatlah gampeng, kan....

Dah tu, bila aku tegur dan respon kat posting engko, engko harem zhade mahu balas. Apakah?? Jadi tujuan kau add adalah sekadar nak menunjuk-nunjuk ker? eeiii, cam hagham

Lagi satu yang aku musykil ni, memang ramai rakan-rakan sekolah yang dah ada di fb, malangnya samada mereka tu tak pernah tegur aku semasa di sekolah ataupun mereka di kelas lain tapi mereka kenal aku. Walau bagaimanapun, style aku, bila dah added, adalah rakan. Aku tegur engkau tegur, aku tegur engkau tegur, gitulah. TAPI, aku ingat-ingat lupa. malunya kalau he knows.

Aku ni memang popular di bangku sekolah, thanks to arwah abah, he memang was a public figure. Tapi aku tak lah, hahaha

So, should i ask him or what? aku takut dia kecik hati, sebab dia kata dia kenal aku... huhuhu

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

28 comments:

azieazah said...

Hati-hati juga nak add kawan di FB ni. Kak Azie pernah kena, orang bagi mesej mengarut.

Skang ni Kak Azie make sure dulu orang tu kita kenal or ada kena mengena tntang kerja or xtvt, baru add.

Dan chat kat situ, OFFLINE 24 jam. hehehehe

nanaruzana said...

na pon add yg mmg kenal ke...kalo tak,reject je...

Cik Pah said...

sy pun tak simply approved or add orang kat fb. takut

ikan emas said...

mak su,

betoi laa..

tak add bimbang ntah-ntah kawan atau kawan lama , nanti kt kita sombong pulak..

bila add aleh -aleh rupa-rupanya nak jual brg

embun d tengah malam said...

hehheheh..mari mendelete mana yang tak kenal..

PnConfused said...

FB mmg for friends only Maksu, sy kalo takat hye2 bye2 pon xadd.. keh3

pB said...

pB tak aktif langsung kat fesbuk




SELAMAT HARI RAYA , MAKSU

HATI HATI DIJALAN RAYA

KITA JUMPA LAGI SELEPAS RAYA

makdara TERDIVA said...

maksu, kita tak jadi kawan lagi kan?kan?kan?

x pe..walau kita x jd kawan kat FB, kita tetap kawan sampai bila2..cewah!

mamarempit said...

mak su..nt add den plak yo...hehhee

julietchun said...

org tegur kena jawabkan, kalo tak berdosa :P

nabilah_2908 said...

sy mcm tu la maksu..accpt org yg sy betul2 kenal jer...

serik main accpt jer...

tk pasal2 kena tuduh kt sy ni rampas bf dia..padahal...bf dia pun sy tk kenal..add dia tuk jadi nghbor kt frmvile je....sakit mntal betul minah tu...serik sy...

skrg ni..belambk2 friend requst sy peram jer kt situ...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DOA QUNUT

a kl citizen said...

yalah tu..elok add yang perlu dan diperlukan saja
walaupun...
saya takda akaun FB
:)

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

gua dah tutup FB...hahahaha..betul macam lu cakap, maksu.

shasha said...

salah satu sebab kena FB saya cuma utk family members

ckLah@xiiinam said...

Semua 'ahlil bait' fb ckLah adalah individu yang pernah ckLah kenali di luar maya. Kawan2 blog pun ramai yang minta add, tapi, ckLah tak approve.........sebab memang tak kenal dengan betul, sekadar kenal melalui tulisan di blog. Cukuplah mengarut di blog saja, fbku, biar suci gitu! Sombong kan ckLah?

azieazah said...

CKLAH > itu bukan sombong, tapi itu prinsip. Hampir sama dgn saya, kerana rakan di FB saya boleh dikira saja yang merupakan blogger. Kerana di FB adalah kawan yg saya kenali di luar.

Rakan blogger di dunia blogger. Tetap istimewa dlm dunia tersendiri.

Cikgu ILi said...

Maksu,
Saya setuju....mmg pun.
FB ni private..remove je org yang tak kenal tu.

anymz said...

entahlah akak pun rasa yg sama maksu.
kita main accept je..bila kita buat post ,kok tak mau comment well at least tanda 'like'yo pun dah cukup lah kan..

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

sapa arwah ayah mak su??
cam menarik je..

silbi abigail said...

Yela maksu.. perkenalkanlah identiti arwah bapa Maksu. Mana tahu ada yang boleh berkongsi cerita.

*Maksu, sekadar baca dan menyelak je memang tak seronok, kena peruntuk masa untuk layan cerpen dan novel ni. Baru layan..! Suka layan antologi cerpen.. macam-macam mood dapat rasa..

PinQib said...

banyak gk kawan sy yang jenis macamtu// add tp senyap...mnymphhh

Peminat Katie Holmes said...

haha. femes jugak maksu ni.

kak ina kl said...

betullah..akak pun camtu gak..mcm pot pet seorg-seorg.

rugi rasanya makan buffet bulan ramadhan..tak berbaloi kan..tak sukerlah

zino said...

zino pun guan prinsip yg sama..sesiapa nak add cukup syarat lulus.. lepas tu tengok.. ada tak dia bertegur sapa, ada tak dia balas posting, ada tak dia ambik kisah.. kalau senyap seribu bahasa, tak payah tanya terus remove , dia pun tak akan tau nama di remove sebab dia tak ambik kisah pun.. hehe

~fisha~ said...

fisha, fb gne untuk sesuka je,, release tension.. huhu..

annfrendly said...

maksu..
saya pun pelik dengan perangai sesetengah orang..

gamaknya dia saje add kita untuk tambahkan jumlah fren di kot..
saya pun buang orang yang tak berkenaan..

en_me said...

kita kawan maksu kan.. kanns

Kasawari said...

uikss.. ada fb ek.. jgn lupa add saya ek.. hehehe

Ikhlaskan hati mohon kemaafan
Leburlah dosa di tapak tangan
Lupakan segala silap dan salah
Insan bersatu membina ummah

Selamat Hari Raya dari Kasawari sekeluarga..
Maaf Zahir dan Batin..