Wednesday, September 29, 2010

Apa alamat blog engkau?

Orang 1: Dengar cerita engkau tulis blog? hebatlah kau, penulis, satu hari nanti jadi penulis tersohor tu, ngeeee :D

Mak su: tak tersohor pun, setakat merepek-repek saja, kadang-kadang aku tensen, aku luahkan perasaan kat blog, kadang-kadang aku nak sindir orang aku takut nak berdepan takut dia kecil hati, aku sindir kat blog, hehehe, macam itulah, kadang-kadang tunjuk gambar aktiviti family, maki orang secara virtual, chret kat orang secara virtual.... mana ada sohor pun. Menambah dosa kering dapatlah.

Orang 1: apa alamat blog engkau? aku nak bacalah.

Mak su: senang saja, kau google cari coretan maksu, tak pun tulis ceritakosong dot blogsgpot dot com kat atas sekali tu.

Orang 1: aku tak dapatlah, macamana?

Mak su: Kau tulis ceritakosong tu sambung, one word, mesti dapat punya.

Orang 1: ooooo, macam ini? ceritakosongtusambungoneword.blogspot.com ker?

Mak su: kepala **tak kau!!!! kau saja kan, mau kasik bahu kiri aku beratlah tu!

(Amaran oleh penulis blog yang ta da sohor, maki hamun secara berdepan mahupun secara virtual adalah tara baeekk punyaaa)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

24 comments:

puterikurekure said...

hehe. apa la kawan maksu tu. leh plak ada sambungoneword. haha.

puterikurekure said...

hehe. apa la kawan maksu tu. leh plak ada sambungoneword. haha.

Mak Su said...

intan, kih kih kih

Rozita said...

ha ha ha

sungguh lurus like bendul itu orang..

Rozita said...

ha ha ha

sungguh lurus like bendul itu orang..

~ yus ~ said...

heheheh...tu lurus bendul atau saja mengusik tu..:D

joyahsport said...

kih..kih..sabo je la..

Ummi said...

lurus bendul kawan maksu tu kan, kalau kawan ummi tanya ada blog tak, ummi cakap tak de hehehehe

Ummi said...

lurus bendul kawan maksu tu kan, kalau kawan ummi tanya ada blog tak, ummi cakap tak de hehehehe

julietchun said...

maki secara berhemah buleh ka? ehehehhe

ejaMaria said...

bagus nye kawan tu... lurus sungguh...

Pala Maldini said...

Haha.. kelakar.. kalakar

suez said...

kalau ade underscore, mesti dia eja undercore betul2 punye kan?

MOKCIK AZWA said...

hahah lawak la mak su nie.

mokcik pulak...hanya orang3 tertentu sajork mokcik akan ngaku ada blog. FB pun ada dua..satu utk kawan2, satu lagi utk teman2 seopis.. ...boleh tak gitu?

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

hahaha..aku suka lawak ni...dejei..

GaDis CoMeL said...

sabo je lah dapat kawan lagu tu. haha.

Shifu67 said...

sib baik dia tak .sports... huhuhu

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

itu jenis bukan rabun lagi..buta IT terus...hahaha.

Lia @ Norli (Mamarempit) said...
This comment has been removed by the author.
Lia @ Norli (Mamarempit) said...

terkomen 2 kali la maksu..tu yg den delete tu

CuTeMiUt78 said...

aaahhhaaakksss....

Mak Su said...

thanks all, heh heh ;P

Cik Pah said...

hahahaha.. lawak kawan mak su nih

DrSinga said...

sayagelaknakpecahperutniMaksuuuu!!!!!!!!!!!!!