Thursday, August 5, 2010

Takut patung susu

Patung susu tu di econsave, budak w punyalah menangis keriau takut kat patung susu. Mata patung tu pun terjojol, aku pun seriau tengok.

Rasa-rasanyalah kan... kalau cekotak versi raksasa; w suka tak? hahaha.
"Hep!! Jangan gelak kat saya, nanti saya fire!"

Tengoklah tu kat belakang tu, ada lagi mural ek... aku ingatkan dia dah tak melukis di dinding dah.... huhuhu (gambar alien)

Hujung julai itu hari, 3 anak-anak aku tu masuk pertandingan bola jaring suka-suka sempena function apa ntah anjuran siapa ntah, aku hapa pun tak tahu ntah. Memandangkan mereka masuk bertanding secara suka-sukarela dan paksa-paksarela, mereka pun dapat hadiah saguhatiiaitu 3 ketul bekas kedap udara.Warna macam sudah diatur sebaiknya, ikut warna kesukaan masing-masing.Senang, tak payah berebut bergaduh, masing-masing ambil warna kesukaan masing-masing.

W tak bising nak join baling bola sebab aku angkut dia ke econsave, jumpa patung susu... hahaha dan belikan dia baju baru, seluar baru, tak sabar nak melaram. Cadangnya untuk hari raya, tapi as you all can expect, dah kopam dah pun........Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

19 comments:

[-suziey-] said...

haahaha comel la plak patung tu.tp nape mata terjojol..eekek:D

stdrd la kalu hadiah bdk2 msti tupperware..kekek

puterikurekure said...

amboi...berkaca mata baby w eh. bergaya abis!

Cik Pah said...

dulu dulu pun masuk sukan mesti adiah tupperware even bukan jenama TUPPERWARE.. nama tak panggil bekas plastik ker ?

shasha said...

wah,bergaya sunggug baby W...dulu kecik2 mak su pun mesti ada posing camni..kan ?

kakngah said...

mesti bnyk hasil tenusu patung susu tu kan...

Mak Su said...

suziey, senang dia nak cari bebudak kot, hahaha

puterikurekure, mmg kuat bergaya budak tu

cik pah, a'ah, mmg barangan plaks, tapi trademark depa, kan

shasha, idok eh, maksu innocent, hahaha

kakngah, wkakakak, goli den

Yunus Badawi said...

Memang tak mesra kanak2 langsung patung susu tu. Elok2 budak nak susu, langsung tak jadi.

T@sh Sch@ said...

amboi w ganas tu pakai spek ... tangan masuk kocek..

gee ryder said...

hi salam kenal
jemputla dtg bday party aqeel..
leh kenal² :)

Mak Su said...

yb, hahaha

tash, itu ayahnya yang surh buat gaya cenggitu

tq gee, ada hal plaks kat sekolah, tk dpt join

en_me said...

chonteng dinding menandakan budak otak kreatif kannns.. ehehe

zella y said...

hahahhaha....
biase la tu...
umah ade nak kecil kan....

hurm...patung tu mmg scary la...xcute pon...patut la bdk2 nangis bila tgk hehhehe

mamarempit said...

dh kopam mak su...uih...den lom lai poi boli...hehehe

HEMY said...

fuh..macho nye gaya babyW..ahahahaha

tp mural tu mmg best..ahahaha

nabilah_2908 said...

oh..patung susu itu mmg menakutkan...

maksu tak marah ke W buat mural kt dinding tu..? hehe

jom ke APA KATA HATI pulak,
I MISSED THE BUS

makdara TERDIVA said...

saya pun seriau dgn maskot yg besar2 ni..terutamanya maskot A&W..rase mcm monster plak..huhu

julietchun said...

bekas tu buleh buat isi biskut raya :P

Tihara said...

Hamboi cam mksu mase muda dlu..kiki :)

PinQib said...

hee. hebat r anak3 maksu..
baby w nampak cam ady putra si genius...



Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Boys never grow up


I’m no good in having relationship