Tuesday, August 3, 2010

Rotan dan Buaya

Pagi tadi masa tunggu waktu untuk kill-kill the time, tivi menyiarkan berita bahawa buaya tembaga (bangkai) telah ditemui di PD dan ini nampaknya mengesahkan berita yang pernah tersebar dahulu bahawa ada buaya di laut PD.

Aku berkali-kali ajak paksu chot ke PD mandi laut or tengok laut, tapi dia selalu mengelak dengan menyatakan ada buaya sesat di PD dan mengganggu orang di tepi pantai.

Jadi, apakah selepas ini, pelawaan aku akan dia penuhi? hhhmmmmm, fikir-fikirkanlah, jangan biarkan diri anda diselubungi mee kari.

Lain pula kisahnya dengan perogol kanak-kanak, ada yang bersetuju dengan hukuman mati mandatori dikenakan ke atas mereka namun ada yang tak setuju. Pelbagai pendapat diutarakan, tapi apakah pendapat mereka ke timur ke barat ke barat daya? Tak tahulah. Aku rasa bolehlah timbangkan antara rotan 40 kali, ataupun hukuman mati di tali gantung.

Selain dari itu, Ya Allah, peliharalah kami kesemuanya, amiinnnn

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

15 comments:

Tirana said...

Maksu..tengah hari macam ni pekena mee kari..memang best..hehehe

miemiey said...

setuju sgt2...baru dunia amn tnpa perogol...

maksu ada dress chantek2..aritu tya nak kan saiz besr jom...

Mak Su said...

tirana, wow! memang sedap!

miemiey, oh... dress kanak2 pempuan... ada ler?

fizz said...

Oh takutnya nk mandi pantai lepas ni, takut ada lagi sedara mara buaya tembaga tue..

LiNda said...

abislah .. paksu chot takde alasan lagi .

hehe

Ain said...

elok hukum jer perogol tu sampai mati, baru terkesan kat masyarakat....

at least takde la kaum kita yang lemah ni teraniaya....

ejaMaria said...

suke kalau perogol kena hukum mati... biar yg lain fikir panjang bila nak merogol... :)

HEMY said...

apa pun hukuman..makan 6-7 tahun nk abis bicara..then tgok2 lepas plakkkk..

[-suziey-] said...

uish mmg sohih la ade boya kan..hmmm....buat org takut nk g PD..

kakpah said...

apa kata kita potong je anu dia ..
kehkeh..

julietchun said...

makin ramailah org ke pd nak tgk buaya dgn lebih dekat :P

Abd Razak said...

Salam...

Kita kena ikut Hukum Jenayah Islam, tak boleh sesuka hati. Jika ianya tidak kena dengan syariat Islam esok akan dipertanggungjawabkan di akhirat.

makdara TERDIVA said...

rejam sampai mati ok tak ?? *wink

buaya PD tu masih ok lagi berbanding buaya darat...eeeee takut!

shasha said...

rotan might be working also...

CuTeMiUt78 said...

tak sangka kan.. kenyataan tu betull.. issshh takot..