Friday, August 13, 2010

Malam yang empat

ra ra ra ra ra (perut kenyang, errkkk, burp - alhamdulillah)

Selepas makan bolehlah menyanyi sambil menonton tivi, tapi selesaikanlah dulu amalan sunat Tarawih dulu.
eh dia tengok kita
eh dia jeling mata
amboi mak senyum lagi
amboi nona manis sekali
eh dia tengok kita
eh dia jeling mata
amboi mak senyum lagi
amboi nona manis sekali
dia menjeling
adoi mak aku dicubit
siapa dia
oh putri remaja
eh dia malu-malu
di sebalik selendang
yang biru
dia senyum padaku
itulah gadis impianku
dia menjeling
adoi mak aku dicubit
siapa dia
oh putri remaja
eh dia tengok kita
eh dia jeling mata
amboi mak senyum lagi
amboi nona manis sekali

disclaimer: lirik ikut sedap menyanyi saja, ingat-ingat lupa, lagu ni popular di zaman 50an 60an kot, siapa penyanyinya? entah, mungkinkah R Azmi?

Ucapan selamat hari raya terima kasih kepada gadiscomel & suamihanyisterizuki atas kesudian follow blog ini.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

16 comments:

ckLah@xiiinam said...

Happy maksu...

al-lavendari said...

lagu itu juga di nyanyikan oleh salleh yaakub.

memang lagu tu tak lapok dek hujan dan tak lekang dek panas !

lagu mana boleh rosak oleh hujan dan panas kan ?

shasha said...

saya tahu..saya tahu lagu nih!!..*angkat tangan tinggi2..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kalau dengar mesti nak ikut nyanyi sama...

alvin takda umah harga 8juta said...

ehh...saya baru nak bagtau lagu ni saleh yaakob penah nyanyi..ang al lavendar dah habaq awal..

bArdbOO said...

amboi pandai ny amaksu nyanyi..hehe

LiNda said...

wahh.. nyanyi sambil goyangkan tangan . sukanyeeee..

MOFASAD said...

wan maimunah yang nyanyi lagu 2.

hahahahaha

nabilah_2908 said...

Happynya Maksu... :)

Ada Award utk Maksu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HUTANG TERAKHIR

Tihara said...

mak su dah kenyang siap nyanyi2 lagi dia..hii

Shifu67 said...

kalau nyanyi2 sambil masak petang ni... alamat adalah yg terlebih garam...

kalau gi bazar ramadhan jangan ko buat nyanyi2 gini...

kayteeze said...

Salam Ramadhan dari Tie buat maksu sekeluarga..

.
.
.
Tie suka lagu ni.. :)

nanaruzana said...

tu dia maksu....

PnConfused said...

kitorang nak g bazaar petang nih maksu...



jangan nyanyi yer??? yer??



hehehehheheh

zino said...

patut la hujan hehe

Mak Su said...

oohh...lagu abang jem sinar fm.... pin pin pon pon

thank you sebab beritahu saya... :)