Monday, August 30, 2010

Macamana nak pulihkan parut

alahai, macam tak comel pula nampaknya,

tengok dari depan tak perasan sangat, tapi kalau telek betul-betul, akan ternampaklah parutnya. kisah w dapat parut, ada "di sini".

macamana nak buat ya?

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

21 comments:

ejaMaria said...

sapu losyen / minyak vitamin E... insyaAllah hilang parut tu...

kakngah said...

dgr2 bio oil pun bagus utk hilangkan parut..

sempat lg tenyeh ni maksu.. sblm raya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cuba pakai bio-oil. InsyaAllah hilang tapi memang lambat sikitlah.

shasha said...

bio oil??

Cik Pah said...

bio oil mmg bagus.. try lah

Mak Su said...

oohhh... bio oil?

manje said...

salam maksu

ye maksu... apa2 jenama bio oil boleh hilangkan kesan parut macamtu... lagipun w, budak2 lagi hehe lagilah senang nak hilangkan parut tu ~

Yan said...

lorr shiannye nak raya ni berparut pulak

julietchun said...

bukan senang nak dapat parut tu :P

Mr feckry said...

guna daun lidah buaya

puterikurekure said...

pakai krim pati haruan tu ok jugak maksu. adik saya buat operate pipi dah tak nampak parutnya.

:)

Ain said...

ain guna bio oil kat sarah, ingat tak pasal n3 yang dia kena kudis api hari tu.....

kalau parut muda, dulu2 pernah cuba asah kulit kayu manis dan sapu....

sayangsayangibu said...

maksu
kesian baby
nasib di bawah dagu
tp sya tak ada petualah..

pB said...

salam


kata orang tua tua ,


cengkih tu diasah , air cengkih tu disapu pada parut tu

cubalahhhh

Rozita said...

parut muda. masih ada chance utk pulih. sapukan dengan Rose hip oil pun boley jugak...

Mak Su said...

oohhh...thanks, akan diusahakan :)

SFAW said...

pakai minyak babyoil, paling tidak pun guna aloe vera.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

parut luka boleh nampak...

parut di hati???

opsss...

HEMY said...

hilang punya..parut adik terbakar ekzos lg besar kat kaki..ilang..kulit regenerate time masih kecik2 ni

nottingham said...

cocoa butter untuk hilang parut. sila cuba. ada kat guardian

DrSinga said...

ada cream 'Mederma'
untuk parut
kena gigih menyapu tiap2 hari...