Tuesday, August 3, 2010

4 Ogos 2010

Besday baby w adalah pada 4 ogos, umurnya 4 tahun dah ler, dan juga kakak, they share same birth-date. Jum tengok gambar kito orang pergi zoo negara pada hari ahad lepas, watching the animals (it's better, rather than watching animals like behavior near you, oops! huhuhu)

1. mula-mula sekali mesti ambil gambar w

2. hoh! itu vampire kah fox kah? ada kuda padi - comelnya, anak rusa nani pun ada, iguana pun ada
3. Binatang yang mula-mula ditemui adalah siamang, kemudian kenyalang. then is apa ntah... pelanduk kot dan jum tengok aghnab masak sambal pun sodap.
4. aiya.... of all the animals, aku bergambar dengan beruangs yang tengah berdiri. fuyo, garangnya
5. Baby w dengan gajah batu-batuan, bukan gajah zaman batu ya, itu namanya mammoth. 6. Itu paksu chot sedang usaha tegakkan pokok, or is it dia tengah betoikan pinggang dan tulang-temulang yang dah lenguh, hahaha
Bateri kamera kaput time kakngah beri gajah makan tebu yang berharga 3.00. Dan sungguh sayang sekali kerana tak dapat nak rakam kerenah paksu chot mengusik kangaroo yang sama berdiri tinggi dia, gelagat paksu chot diminati oleh pelancung arab dan orang tu continue plaks mengacah kangaroo yang sporting dan pandai imitate lagak orang. Aku takut kalau kangaroo tu bagi flying kick, nah kau.... silat ke mana, tomoi ke mana, bukalah langkah seribu ;p
For info, bayaran masuk dewasa adalah 20.00, budak-budak umur 3 - 12 tahun is 6.00 dan parking is 4.20. Trem lain harga, ada bee museum, kitorang beli madu lebah asli sebab penjual tu kata bagus untuk minda, aku belikan untuk kakak, spm. Dan untuk kakngah, pmr. Kedua-duanya di tahun ini.
Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

29 comments:

Cik Pah said...

sy rase rm 20 agak mahal lah.. dah lah semua binatang kat situ kurus kurus tak cukup makan.. kalau gi zoo melaka lagi mantopp..

Mak Su said...

ya ler cik pah, huhuhu

kak Erna said...

mak su,..makinlawa lak baby w ni..nampak besar dah dia..nasib dia tak mintak mak su tunjukkan cekotak kek zoo tu..

Jard The Great said...

mak su ade tunjuk gmbr!! miahahaha.. kat number 4.. cumel je =)

shasha said...

owhh..saya sekarang pun tgh mencari madu lebah asli...

aNIe said...

Last pergi zoo 2 tahun lepas...

noorlara said...

hepi birhday untuk baby dan kakakye, emoga bertambah cerdik dan ciut

Ibu n Abah said...

salam maksu...
selamat hari lahir buat kedua2 anak maksu...
anak saya pulak b/day hari ni.. 3hb Ogos...
semuga menjadi anak yang bahagia dan berjaya didunia dan diakhirat... Amin.

Tihara said...

ni ke besday girl tu..hehe, dah bosa..good luck utk kakak2 nya :)

FYI> saya tk penah g mana2 zoo :(

Kujie said...

4hb..sama date dgn suami saya gak maksu...

best gak sambung dgn animals....

frwls said...

kelawar tu comel!

LiNda said...

Saya kalau gi Zoo, bawak bekal ! aha

Happy beshday to W..

and

mak su .. barulah nampak wajah maksu yang vouge gituu ..

CikguZue said...

sian paksu dan maksu...tentu penat pusing satu zoo sampai kena betulkan tulang belulang...hihi...
apepun, selamat ulang tahun buat baby w yg dah makin menuju kedewasaan.

Ibuhani said...

Happy Bday to both of them....smoga dlm rahmat Allah SWT, pjg umur, murah rezeki...... :)

Masy said...

lama giler x gi zoo negara, padahal dkt je dgn umah abg hehe

fa*atip said...

selamat hari jadi....

oo..paksu tak nak dikenali wajahnya ye! hehe

MOKCIK AZWA said...

Last pi zoo masa di taiping dulu...kat Ganu jauh benor zoonya...pi muzium jer la jawabnya.

MOKCIK AZWA said...

eh lupa ler pulakss...

Happy Birthday kat kedua2nya kakak n baby w..hehehe terkejut tengok gambar beruang kat belakang maksu tu yg terlupa wish tu hehehe

atty's said...

selamat hari jadi..utk kakak and baby w.

SUZIE APAI said...

happy family....mak su! first time sy dpt tgk face mak su....

seronot dpt knl ngan mak su...

julie^beth said...

happy birthday W.. sama dengan adik saya jugak tarikhnya

kak ina kl said...

selamat ulangtahun buat keduanya..semuga berjaya di dunia dan akhirat.

alamak mahalnya nak masuk ke zoo..

Kniedaz said...

wah..g zoo rupanya..sekali sekala bawak budak2 g zoo memang best..larat ngan tak larat jalan je..hehe

nabilah_2908 said...

HAPPY BIRTHDAY BABY W... (^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
RAGAM SI BLOGGER

CuTeMiUt78 said...

uiihh.. mahal nya maksu Rm 20 tuk sekepala ke.. klu kat zoo jb dewasa rm 5 hinggit je

makdara TERDIVA said...

rm20 mahal tu!..last time pegi 2 tawun lepas dgn anak2..

maksu..jgn lupa amik award yer..
bole feel ala2 grammy award nnti ..haha

shahrul said...

keh3....klako la gelagat pose paksu chot tuh..

:p

Zaitun said...

Happy birthday buat baby w n kakak.

Mahal betul tiket sekarang ya Mak Su.

PinQib said...

omenye paksu.. walopon x nmpk muker. hahah..
bby w sngat berni nek gajah..


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Boys never grow up


I’m no good in having relationship