Thursday, July 15, 2010

A Multipurpose Tudung Saji

Semua tentu dah tahu yang baby w memang suka bermain dengan cekotaknya. Tengoklah gambar-gambar yang tertera ni, w tidur dengan cekotak di dalam tudung sajiku, sangatlah multipurpose tudung saji ni, boleh buat tutup lauk, hiasan dinding, juga jadi tempat tidur toddler.
1 - letakkan cekotak dalam tudung saji.

2 - selimutkan ia

3 - uji kestabilan dengan berdiri di dalam tudung saji

4 - bolehlah duduk sebelah cek0tak
5 - dodoikan diri sendiri

6 - dah lena dah.....
Punyalah sayang si w ni kat cekotak, dia dah mandikan cekotak, DUA KALI!!!! Siap tolong cekotak ambil wuduk.

Cekotak ni handal, bila kita tekan jantung hatinya, ia akan berbunyi, krookkk krookkk.

Tapi sekarang ni, janganlah hairan, sebab cekotak sering mengigau. Tiba-tiba saja dia akan berbunyi krookk krrookk tanpa sesiapa tekan jantung hatinya, tak kisahlah di tengah malam, tengah siang, tengah rumah, tengah bilik. Nightmare agaknya (mesin suara rosak sebab kena air).

Haritu tengah seram-seram tengok cerita the real pocong lakunan Ashraf Sinclair, tiba-tiba cekotak berbunyi, like non-stop!. Aku tengok kiri kanan untuk memastikan w tak ada, kemudian aku tampar-tampar pipi cekotak 5, 6 kali,

"cekotak! wake up, cekotak! wake up, you mengigau ni!"

p/s: terima kasih Rina_2314, sebab sudi follow maksu :)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

30 comments:

nabilah_2908 said...

hehehe..cekotak sj jer nk bergurau senda dgn maksu tu...hehehe.. ;P

azq said...

baik2 maksu, kang cekotak membalas dendam... huhuhuhuhu... *bunyi ngeri*

Mak Su said...

nabilah, azq - ouh tidak.....

Ummi said...

mak su,

batrisya pun ada cekotak gak, kes yang sama, kadang-kadang dia bunyi sendiri

takut punya pasal, cekotak dah lama berkubur dalam tong sampah MBI.

tengah malam dia bunyi, siang dia diam plak, pelik :(

iva saionji said...

kahkahkahkahkahkah...maksu menampar cekotak...lepas tu dia diam x maksu..??hikhikhikhik....

Mak Su said...

ummi, you patut tampar tampar cekotak tu, kasik dia insap

iva - alamak, dia tak diam pun, dia bunyi jer

Jard The Great said...

hehehe... kim salam kat cekotak tu

kak Erna said...

ha ha ha..tak boleh tahan gelak..ade ke baby w boleh tidur dalam saji tu..
kalau lah baby W nampak..mak dia tampar cekotak..agak2 apa tindakan dia..dah lah dia sayang kemain tu..

Mak Su said...

jard.... hahaha

kak erna, tentu dia suruh mintak maap kat cekotak

shasha said...

alamak! ngerinya kalo camtu!! takut!!!

Insan Marhaen said...

salam taaruf. cekotak tu seekor frog ke?

Kalau ya, sama hobi macam ibu_suri la...

LiNda said...

a'ah..

dulu time kecik anak saya pun ada doll. Boleh nanggis and ketawa . Satu hari tuh doll dia menanggis sendiri dlm bilik . Padahal takde sesiapa pun tekan butang dia . Malam tuh menggigil2 saya tidur dlm selimut . Demam 2-3 hari . ekeke

Uncle Lee said...

Hi Mak Su, looks cute...might have body aches sleeping in that basket, ha ha.
Have fun, Lee.

Mr feckry said...

bestnye cam tu

m.q said...

fuyooo...cekotak mmg misterius

مريم أبو أحمد said...

cekotak.. cekotak...

Zaitun said...

cekotak ni mungkin sama dengan elmo,anak kak Zai suka tekan perutnya dan dia akan berbunyi.

nanaruzana said...

hahahaha...gembire tol sy pagi ni bace post maksu...saye ni plak xleh anak patung baby girl yg tutup2 mate dan nanges2 tu..serius tgk pon xleh..meremang...

julie^beth said...

comelnya

puterikurekure said...

hehe. cekotak ada bunyi rupanya. tapi hari2 dah kena mandi sure bunyi dia dah rosak.
cian cekotak.

boleh pulak w tido dalam tudung saji tu eh. hehe.

T@sh Sch@ said...

ahahhaha ...
tau takot .... hahhahaha
sajer je cekotak tu buat maksu terkezut

SUZIE APAI said...

tak pecah rabak pulak yer mak su..

mak su pnh try kot ni..sbb tu dia ngikut..ahakssssss

makdara TERDIVA said...

siap amik wudu' tu yg tak tahan..haha!!

anak2 sering buat hati umi/ibu/mak/mama/mommy tak keruan

Catwoman said...

Salam Mak Su.....

Cute sgt.....nikmat agaknya dpt tido dlm tudung saji tu ye.

:)

al-lavendari said...

nasib baik cekotak tu tak menurun ... hehe

KAMATO said...

kalau macam ni punya gaya, rasanya kene beli tudung saji tiap minggu

kayteeze said...

Ish.. anak-anak Tie suka benar main dalam tudung saji macam gitu. Kekadang mereka buat macam sampan lak. Ikut siapa, ekk?

[S]itie [B]Um [B]Um said...

kt mana nk bli yg multipurpose ni.. hehehe

Masy said...

cekotak terkena rasukan ablasa la tu hahaha

Lizzie Yasmin said...

alamak dah jatuh hati dengan benda hijau tue,,.. dup dap dup dap... apa nma nya..? cekotak? Aduh...