Tuesday, July 20, 2010

Kun Faya Kun - 2

Terima kasih dengan komen-komen yang ditinggalkan di kotak komen untuk entri Kun Faya Kun semalam, banyak tips yang saya dapat tentang minum air dan cara yang paling baik. Insyallah, saya akan ubah..... apalah alasan ek, malas nak pergi tandas, sampai sanggup tak minum air seharian, hahaha.

Terima kasih kepada syaf, sudi follow blog ini :D, hehehe

So, sambung cerita kun faya kun, tempat cari makan sediakan kemudahan basic medical checkup semalam, lalu tanpa berlengah-lengah, aku mendaftar. Giliranku tiba selepas pukul 2pm, i.e, selepas makan, very light lunch, nestum segera dan kuih, aku pun pergi ke bilik mesyuarat yang dikhaskan untuk tujuan ini.

Jadinya, sebagai perkongsian, inilah resultnya:
BP - 131/85, Pulse 89.
Glukos darah 9.1
Kolestrol darah 5.21

BP check semula: 120/82, Pulse - 84.

Result menunjukkan macam aku "sedang membunuh diri".... huhuhu.

Overall, aku dinasihatkan untuk memperbanyakkan minum air dan senaman. Alahai, sit down aku pandailah.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

15 comments:

nabilah_2908 said...

hmm...apa lagi mksu..ujung2 minggu ajak la pak su chot jogging ke..panjat bukit mcm hari tu..

moga maksu sihat2 selalu ya.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
HADIAH DI HARI PERKAHWINAN MU

julietchun said...

bawak baby w main basikal sambil tu buleh maksu lite2 jogging :P

Mak Su said...

nabilah, julietchun - nampaknya kena aktif balik ler, hehehe

eis said...

maksu,
go maksu, go maksu (sambil bayangkan maksu bersenam) :)

Masy said...

minum air byk2 ok! air masak tau. hehehehe

ikan emas said...

tak kisah laa..

janji selera sedap..

nikmat makan tetap ada..
cuma kena diet bebetoi...

ada ramai kawan sampai bebulan tak sentuh nasi...ish kita ni org Melayu weh !

Rozita said...

bahyo tu mak su

Zareda Norman said...

mak su

eksesais sambil ketatkan pinggang.. ehhehe

Ummi said...

mak su

BP tu kira ok - ok tapi kena jaga2

so jangan pening2 dengan tempat cari makan, pergi enjoy dengan family masa weekend dan tenangkan hati sambil exercise,

so have fun :)

Mak Su said...

tq eis, masy, ikan emas, rozita, zar, ummi :)

Jard The Great said...

pergi shopping kira exercise gak tu.. ehehe

kak Erna said...

mak su..jangan lupa minum air..banyak2..

Yan said...

take care maksu..
buat seperti ape yg dipesan.. banyakkan minum air..

CuTeMiUt78 said...

eemmm rasanya maksu blh buat.. go maksu.. go maksu..

one said...

moksu..jgn tersasul..bukan sit down tapi sit up , kemudian sit down dan stand up..buat sampai aroma badan & ketiak bangkit..buat betul taw...