Tuesday, June 8, 2010

Sayalah wedding photographer, heh heh heh


Ini adalah gambar-gambar yang saya ambil ketika menghadiri perkahwinan anak buah paksu chot. Mereka menggunakan payung warna putih, yang menggunakan payung warna hitam itu adalah pelakun-pelakun drama Korea ya.... tidak ada kena-mengena.

Di masjid, untuk upacara akad-nikah. Pengantin berpakaian sedondon warna hijau.



Aik, ni sapo plaks pelakun tambahan ni... hei awak dua orang, jangan bawa lari itu uwang...

Di bawah adalah gambar-gambar yang diambil pada hari Sabtu.

Cheh wah, ehem... dengan bangganya saya nak beritahu, apa yang dipaparkan di sini, semua adalah hasil kerjatangan saya dan anak, dan juga hubby :D

Seterusnya, adalah gambar-gambar pada hari ke-2, hari Ahad.

Mereka menggunakan khidmat girls, bukan flower girls, tapi bubble girls.Budak yang tertera di bawah ni, memang got bubbles..... blub blub blub. Uuuuiii mak aii jang, bosanyo mato ekau......gogham den nengok eh...


Seterusnya, di bawah ini bukan bubble girls, tapi bebel gegerl, we can bebel anytime you like, wakakaaka. Yang bertudung biru muda tu adalah mak pengantin, beras saya, eh! biras.

Seterusnya, kita ambil gambar di bawah pokok.
Lepas dah penat bergambar, silalah makan kek.



Saya berpeluang kenal-kenal dengan seorang profesional wedding photographer dan dapat sesatu sedua setiga petua-petua untuk mengambil gambar darinya. Kalau rajin, searchlah di flickr, cari akieeko akie. Untuk borak-borak dengan dia, search di facebook, akieeko akie. Dia menyediakan 3 pakej ranging from hundreds to 2,000, bergantung kepada kehendak dan keperluan pengantin dan mak pengantin yang mengeluarkan derma siswanya, heh heh heh.

Encik akieeko akie juga boleh memberikan pakej tailor_made mengikut kadar kewangan. Dia berpusat di kawasan Cheras, Kg Cheras Baru dan lain-lain tempat yang sewaktu dengannya.

Antara barang wajib yang mesti ada ialah, gambar 5r siap frame, cd siap edit dengan 180 gambar, 120 gambar dengan sticky album. Ada disediakan gambar besar, gambar itu lebih tinggi dari w :). Ada juga gambar magazine style.

Tapi kalu nak pinggan arcopal, maaflah, akieeko kata tak ada. Kalau nak, kena tunggu saya pergi ke Langkawi pula ;p<>Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

18 comments:

ckLah said...

Nakalnya photographer nih..he..he..

shasha said...

aik...mak su nak tukar profession lak ke?

Mak Su said...

cklah...sebenarnya saya nak suruh depa lompat bintang, tapi saya takut itu encik akieeko marah kat saya, wakakaka

shasha, apa ajer asalkan maksu gembira dan hilang stress kerana menjadik sekuriti, huhuhu

DrSinga said...

cute flower bubble girls!!!
(idea baruuuu...)

julietchun said...

maksu ada ambik gambar sambil baring tak? :P

[-suziey-] said...

hiks..akhirnya kuar gk wajah maksu tnpa selindung:p

waa kemain pengantin posing2 bwh pokok..xlalu bwh pedang ke?

zino said...

ada bakat ni.. kawin alang nanti boleh le tempah hehe

OliveAnna said...

oooh...kesitu..patut lah tak nampak ...hihihihihihihihi

Masy said...

anak buah paksu yg laki ka pompan? ni musti kawen bawah pedang ni heheheh

Mak Su said...

drsinga, yezza, new idea

julietchun, blum agik, maybe next session, hehehe

suziey, pdg tak dak, keris jer

abg zino, eh, boleh sangatlah tu... koba an yo :D

oliveanna, hehehe

masy, yang pompuan

Kniedaz said...

kalau jadi photographer jgn jadi photographer kaki bebel tau maksu..nanti pengantin lari..hehehe

KAKTINY said...

uncovered photographer...

dh tak main cak cak dh eh maksu yer.. hihihi..

en_me said...

sedappnyer kawenn.. ekeke

Mak Su said...

kniedaz, fotografer bebel? wakakaka
dgn mak pengantin pun lari, hehehe

kaktiny, rasa macam nak menyrok semula ler, trade mark maksu, kan...

en_me, oouuhhh.. hang tau?

Cik DIA said...

Salam...

wahhhhh maksu dh btukaq jd wedding photografer plak eek???
caya lahhh.... :)

jom visit my craft blog...
(",)

Cik DIA said...
This comment has been removed by the author.
annfrendly said...

wah maksu..
macam2 posing adaaa..
handal lah maksu amik gambar..
Encik akieeko akie tu orang kampun saya. Kampung Cheras Baru... hiiiihihikk

Mak Su said...

annfredly, cantik ek...aauuwww, ai malulah..betoi ker? ni yang naik semangat ni...

awak kenal akieeko? alamak! malulah puloks, saya hari tu dok menyebok kacau daun, huhuhu