Wednesday, June 30, 2010

Kaki menjadikan sakit Kaki

Hari ini ada makan-makan dengan seorang bekas rakan setempat cari makan, dia dah berjaya dapat kerja di tempat lain. Katanya, miss kawan-kawan lama. Dia suruh aku gather geng-geng kamceng dan kita pun berjanji-janjian nak makan, di sebuah tempat rahsia dikenali sebagai rahsia resepinya.

Yang tak best tu, sebenarnya kaki aku tengah sakit lagi... terjengket-jengket ke tempat makan, tapi kerana seronok, layankan saja, iyalah, dia kata dia nak belanja kawan-kawan. Seronok oooo.

Dah sampai di sana, kawan tu sms pada seorang geng lain mengatakan dia bakal lewat 1 jam, selepas 1 jam, dia sms lagi, dia mungkin lewat mungkin tak boleh datang, last-last kami makan sajalah, dan dengan kaki sakit, aku berjalan perlahan-lahan balik ke tempat cari makan.

Sakit! Di area buku lali ni, macam krem,... ker macam krim? eh! tak pasti dah, sebab sakit sangat. Dahlah tak ada sesiapa pun belanja penyudahnya, kecewa.

Oleh kerana itu aku ingat nak minta excuse pada laki akulah, si paksu chot tu, hari sabtu ni, tak boleh nak masaklah rasanya. Relevan lagi tak? sakit sekarang, tapi minta excuse untuk hari sabtu.

Ooh, bukan sebab sakit kaki yang hari ini punya, tapi sebab nak pergi jalan-jalan ke Key Ell cari kain-kain, tudung-tudung, baju-baju apa-apa ajelah. Nanti, kalau lepas berjalan-jalan, tentu bakal sakit kaki....

hehehe, alasan...............

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

13 comments:

pB said...

dah lama tak masuk kay el nieee

Ain said...

lawak la mak su nie.... hahaha.....

make sure 2-3 hari nie kasi kaki rehat cukup2....

standby untuk jalan2 ke key ell nanti.....

psst....shopping untuk raya ke mak su....

Mak Su said...

pb, maksu pun dah lama, last pegi before ramadhan tahun lepas kot, hahaha

ain, psst psstt, lebihkurang,
eksius me, i nak pergi berurut sat ;)

makdara terdiva said...

nampaknye mase utk bershoping2 sudah tiba..

:)

cepat2 pegi urut..sy pun msih kebas lagi dikaki angkara si gunung angsi...huhu

Mak Su said...

makdara terdiva ;p

cik pingu said...

maksu! sungguh sempoi penulisan nye.. suka lah!

baru kali ke-2 masuk sini. hiihii.

semoga cepat sembuh!

selamat bershopping juga!

Farid MOFASAD said...

nanti ada gak meronda pakai kerusi roda...







>>__________________<<




ENTRI BARU GUA!!

joegrimjow said...

tertarik dengan tulisan merah bawah ni
hehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

kalo dh org kata nk belanja..sait kaki ke ape ke..saya sanggup jalan!!! hehehe

Kujie said...

awai nak buat persiapan raya maksu...nak p jekel ke/

Zaitun said...

Haik..sakit kaki excuse tak boleh masak tapi pergi shopping sampai ke Kl boleh pula..haha...kita serupa ..betul..tak tipu...kasihan hubby kan hehehe...

PinQib said...

suke betul maksu ni klu bab3 kena belanja..
Jum singgah belog Pink!

Cute tu hodoh!

DrSinga said...

gout kah?
:)