Thursday, June 3, 2010

anda PHOTOGENIC ?? mari join contest ni ..

Saya sempat thief-thief melayari samudera siber tadi, dan terserempak dengan satu contest, contest 'anda Photogenic', sila pergi ke blog ini untuk keterangan lanjut tentang penganjur dan syarat-syarat pertandingan, http://myfreakingthought.blogspot.com/ Saya berminat, maklumlah, kata penganjurnya, tidak mengira usia. TAPI......kih kih kih, saya dok terfikir, gambar di belakang pasukah gambar di belakang pokokkah yang ingin saya pertaruhkan. lalalala, jeng jeng jeng

Saya ni memang tak fotogenik, macam yang saya pernah katakan, dalam 100 gambar-gambar saya, cuma ada 4 atau 5 sahaja gambar saya yang memuaskan hati saya sendiri. Saya adalah spesis tak makan gambar, apa nak buat, tak dapatlah saya nak jadi cover majalah... huhuhu, sampai ke tua ni, nangis lagi, huhuhu.

Penganjur mahu peserta menerangkan apa yang mereka suka tentang gambar mereka sendiri, tapi saya tak tahu apa nak diterangkan.

Walaubagaimanapun, saya memang suka gambar di atas, bila saya tengok sekali, saya terpikat, bila saya tengok 2 kali, saya terpikat 2 kali, bila saya tengok 3 kali, saya dapat , errr.... saya terpikat lagi...hahaha (alamak! terpikat tengok gambar sendiri, mengong kot). Mungkin saya sesuai dengan tudung warna hitam, mungkin baju merah itu yang menarik. Mungkin juga telefon merah itu yang cantik... Hhhmm, dengan rendah hati dan juga diri yang rendah, saya nak kata, itulah tandanya gambar itu adalah gambar diri saya yang fotogenik :D

heh heh heh (ni saya tengah gelak, dengan hati yang puas, macam sin chan) (kasilah can, saya tengah perasan lawa ni.... normally, saya perasan saya hut-dugh)

Syarat seterusnya, adalah tag 3 orang:

(alice) http://greentea-alice.blogspot.com/


(achik) http://balakashadawina.blogspot.com/

(kak erna) http://mak3hero.blogspot.com/

Kempen anti israel, http://mofasad.blogspot.com/


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

31 comments:

nabilah_2908 said...

hehehe...good luck maksu...hope terpilih jd pemenang.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
TERINGIN

kak ina kl said...

salam maksu..akak ni tak photogenic..taklah msk kan..

jane said...

a walk to remember

alaaaaaaa mak su..kite tk fotogenit

mcm mane?uwaaaaaaaaaa

Mak Su said...

nabilah, saja gatal2 jer ni.... ;)

kak ina, jane - me too x fotogenit .... ;)

PinQib said...

x foto genikkk

~ yus ~ said...

senyuman maksu memang memikat dalam gambar tu...)

~AmyLiana8886~ said...

gud luck ye maksu..amy xpotogenik so xleh join la..hukhuk..

Jard The Great said...

hehe. samalah.. aku pon tak fotogenik..

achik said...

adeh, saya kena tag ke.. ala saya pun x fotogenik gak.. ;p

Aleeya said...

lawanye maksu nehhhh
gud luck maksu hehe

silbi abigail said...

yela maksu, vid pasal pasar kat maeklong.. sblh pg sya tgk kt tv3. cri info..rupanya mlm kuar kat majalah 3.. dorang kata mmg klu g thailand kena singgah sini, dkat dgn pasar atas sungai tuu..

Masy said...

cam muka hepi dpt hp baru je tu maksu hehehhehe

makdara terdiva said...

kita sama2 perasan..haha!!

tp gamba maksu tu mmg comelll :)

Redbloodsnow said...

WAHHH BESTTTT!!! TETIBA ZIE PLAK NK JOIN...HIKSSS. TP MLS LER PLAK NK WAT ENTRY...HIKSS

kakngah said...

yes!

pasu dah xder

HEMY said...

wahhh~~~ ini rupanya mak su yg selama ni ku igau saja wajahnya...

oh~~~ oh~~~

Mak Su said...

thanks uols, layan keperasanan ai ;), hihihi

hemy...eleh.... babap kang

Pak Ngah: said...

:: sebelum ni asyik bersembunyi dan mengintai je..

Uncle Lee said...

Hello Mak Su, for a moment I thought you at last ahemm, expose yourself to us, ha ha ha.
Looks like to see you saya bila balek kampong and buy you dinner.

Ahhh, then see you in your designer sarong kebaya and Oscar de la Renta sunglasses and I will say, Mak Su, I presume'? And you reply, "ini la saya, Lee....'. Ha ha.
My reply, 'Holy Smoke'! And let out a Canadian wolf whistle, *wink*.

You have a nice day, Mak Su and simpan satu lagu dalam hati, Lee.

ckLah said...

ckLah takut kamera...ecece..

noorlara said...

memang ade org yg photogenic atau makan gambar tapi rasanye kak lara ni gambarpun dah taknak tangkap apa lagi nak makan, ahahha

maksu dah ok ke

PnConfused said...

phiwitttttttttttttttt....


nampak muka maksu.. :)

annfrendly said...
This comment has been removed by the author.
annfrendly said...

salam...
aik.. mana gambarnya...
yg saya nampak banner contest & kempen anti Israel aje.
apapun.. gudluck utk maksu..

farwalis said...

alamak saya pun terpikat. camno ni maksu

rynas said...

amboi maksu masa nila nak tgk rupa maksu sebenar..good luck yooo

~fisha~ said...

mak su letak la gmbr yg edit jadi tu tue, mesti penganjur tekejut,,hik3,,,

follow mak su..

salam ziarah juga!! hoorey saya jd follower ke 100 kah? haha.

atty's said...

alamak..nak masuk .tp dah tak photogenic..ekekeke..suh anak je lah masuk .

cemomoi said...

tu gambo belakang ketas dah ada tu mesti menang punya

shasha said...

ala mak su..kite pemalu la nak amik gambar cam mak su ni..confirm la tak leh masuk pertandingan ...

Sierrauniform said...

cayalah maksu memang fotogenik,gambar mksu nih cun..

percaya yang anda mmg photogenic terserlah dari keyakinan dan cara pembawaan diri sendiri, you go girl!