Monday, June 21, 2010

3-kolumn

Dari dulu aku minat sangat dengan blog 3-columns, tapi tak tahu nak buat setting. Belajar coding html pun tak habis, bukan cikgu meninggal, tapi aku meninggalkan syarikat yang sudi hantar aku berkursus. Sekarang, padan muka aku sendiri.

Tapi thanks to blogspot, sebab mereka dah siapkan semuanya, tinggal click jer, ta ra .... sudah jadi 3-columns.

Nampak pelik sikit, tapi tak apa, aku study slow-slow untuk mencantikkan blog. Cemana, susah ker tak nak loading?

Button Read More pun dah hilang, nak buat balik, dah terlupa kat mana tutorialnya... huhuhu... tolong....

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

25 comments:

~~ciklinn~~ said...

skrg sudah senangg kann.... selmat cantikkan blog yer maksu

ckLah said...

Kena hantar pulut kuning dan ayam panggang untuk cikgunya ni..hi..hi...

julie^beth said...

hai mak su. pada pendapat saya, tak payah buat link read more tu. blog face yang skrang ni lebih mudah baca. habis baca post, terus komen. lagi best. tak susah nak loading. :)

sayangsayangibu said...

hehehe..maksu samolah kito.. ;)

kak Erna said...

cantik blog mak su..biru..sejok mata memandang..mak su..bagi khabar sikit..macam mana orang diijn tu..

kakngah said...

btl la maksu.. read more tu kdg2 melecehkan. tgh2 sedap nk baca dh kene tekan butang read more tu. paling spoil.. bila loading dia 'heng'. potong stim btl la..

Tihara said...

bagus kan blogspot..dan dan tukau layout..tak hengat..hih

Mr feckry said...

cari kat blog templet, banyak yang lawa2

shasha said...

heheheh..tak try lagi...ni baru nak try la nih...
nampak lembut layout yg ni mak su..

HEMY said...

wah..selamat menjadi geng 3 kolumn..ekekekke..tutorial dia...errr..google dapat rasa mak su..sy baru je buat ari tu

Ad Rifza said...

Ad ni pun tak reti nak cantikkan blog..dari dulu duk camtuuu jer..huhu...tak explore lebih2 pun..huhu..Takpelah cukup dgn apa yg terlihat nanti ada masa baru leh explore mcm2 kolum..hehe

aNIe said...

Maksu...mudah je kan...klik2 je...akak suka...rasa kejap2 nak tukar template tu...hehehe

mama zharfan said...

salam ziarah..me jln2 cni :)

rynas said...

wah rsa macam masuk rumah barulah maksu

fa10 said...

kredit to blogspot...
nak tukar layout hari pun senang sekarang..
macam tukar baju jer.. hehehe

Yan said...

ekekeke.. betul tu maksu.. dulu susah payah carik coding nak jadikan blog 3 column.. tp menjadikla.. juz leceh sbb byk widget yg ilang..
skang blogspot dah sediakan template.. amik jek yg mane berkenan.. widgetpn tak ilang

Aleeya said...

heheh lawaaaaaaaa nye blog dia 3 kolum daaaa huhuuu

julietchun said...

ada masa cantikkan lagi :P

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Ziarah dan kenal.


touch-up blog memang favret saya gak ni..

mamarempit said...

betul tu maksu....skang ni klik je....eheheheh...tk yah le butang read more tu...melambekkan kojo den....:)

en_me said...

blog bukanlah hakmilik kekalls.. ehehe

Ain said...

sama la ngan ain maksu....

kalau tunggu nak edit code sendiri, sampai sudah la mimpi nak dapat 3 column....

nasib baik ada new design kat blogspot tu kan....

senang sikit kerja kita...

Peminat Katie Holmes said...

nice n simple maksu.

silbi abigail said...

dah wat 3 coloumn kena byk la isi..
x besh la ada read more.. potong stim nak baca lbh2..

PinQib said...

saya teringin nak wat leyot sendiri..
klu maksu reti, tulun ajar tutorial