Wednesday, May 5, 2010

Penting adanya kemahiran

Sambung lagi cerita w tak mahu pergi rumah makcik, hubby kata dia nak beli vanlah, nak bawa budak-budak sekolah, boleh angkut w, dan kalau w dah sekolah, boleh terus hantar ke sekolah, tak perlu fikir-fikir nak cari transportation.

Entahlah, perancangan saja. Aku pula? Macam-macam yang aku fikirkan, semata-mata untuk kebahagiaan anak. Tapi, sejak 3 anak-anak yang dah besar tu bersekolah menengah, kesesakan amat-amat dirasa!! Untuk bulan lepas hingga minggu ini, setiap hari mereka bersekolah pagi, petang. Ada latihan kawad, ketiga-tiganya masuk. Pertandingan peringkat daerah adalah pada hari sabtu ini. Sudah tentu mereka bertiga dah ingatkan kami, hampir setiap hari.

Jadi, tentang baby w tadi, aku ingat nak kena berniagalah, perniagaan internet. Tapi tak mahu nak mula di mana, modal pun tak ada, idea pun kurang. Nak jual apa? karipap frozen, donut frozen, kuih badak frozen, muruku, kerepek pisang, kain ela, kain tudung, brooch, alatan perkahwinan, baju baby etc etc.

Tak tahulah, betul-betul kebuntuan idea nak menangani :(

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara
.

13 comments:

mamarempit said...

sume boleh Mak su...jgn jual orang sudahhh...hehehe...
selamat maju jaya....

nabilah_2908 said...

hrumm...boleh jer kalau nk buat bsns..tp maksu kena study dulu...barang apa yg boleh buatkan org tertarik untuk beli... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
JEALOUS NYER..!!!

Kniedaz said...

teringin gak nk berniaga on9 tp xtau nk niaga apa...
oh ya..mak su kena tag..sila lawat saya

Shais said...

jadi reseller big eyes shop...kihkih....maksu berminat email saya ya..bigeyes_shop@yahoo.com

sayangsayangibu said...

maksu jual barang yg maksu suka dan orang lain pun sangat suka..
semoga berjaya..

shasha said...

jual nasi lemak kah??

atty's said...

apa pun maksu nak jual..aty doakan semoga berjaya..

HEMY said...

jual air senanggggg..laku pn laku...untung pun banyak

Suhana said...

alamak..yo lah maksu..naper blog saya ni tak leh komen plak.. aduhai.. ni la deh.. torlobih begar bonar... wawawawa

farwalis said...

sabar ye maksu. nanti lama-lama okay la tu.

cubalah berniaga on9. usaha tangga kejayaan!

joegrimjow said...

aak sdozen camtulah
takpe
rezeki
;)

[-suziey-] said...

hmmm nk tangani maslh kesesakan lalulintas ke kewangan maksu? erkk konpius jap..

zue said...

zue mcm mak su gak terfikir smpai bila nak mcm gini..pagi pi keja dah maghrib baru smpai rumah.

anak2 semakin membesar mcm2 keperluan nak dibelinya...