Saturday, May 8, 2010

Naughty yet cute?

Keadaan aku di tempat cari makan memang sentiasa tak cukup tangan, mana nak jawab telefon, mana nak walk-ins, tapi macam biasalah, tanggapan orang terhadap kita mahukan kita sentiasa power, superb bla bla bla, so bored...

Telefon berbunyi bagaikan tak berhenti, ada banyak voice messages yang ditinggalkan, malangnya aku hanya mampu mendengar semula rakaman setiap 3, 4 bulan... boleh dikatakan, AKU MALAS NAK LAYAN.

Patutkah orang yang jarak 4, 5 meja, jarak 1, 2 tingkat tinggalkan voice messages, sedangkan tuan tali leher sudah sediakan kemudahan untuk beremel dan internal chat. Kenapa lembam sangat dan masih ditakuk lama hendak tinggalkan voice messages juga, ingat aku ni ada banyak masa nak menelinga?

Oleh itu, silakan dengar pesanan suaraku yang terbaru, aku cipta special untuk para-para pemanggilku, "kalau saya tak jawab telefon, saya adalah sibuk, tolong telefon semula, jika tidak, saya alu-alukan anda menghantar emel, saya akan menjawab secepat mungkin".

Ada orang kata aku, 'naughty! yet so cute'....

hanya kerana mesej sedemikian.

Aku buat lagi ya.....?

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

27 comments:

embun d tengah malam said...

ya ..silakan buat mak su,,hehehhe

cikmemy said...

hehehe,,memang comel...lenkali akak buat gini lak..

" awak kan dekat jek ngn saya.awak dtg sini teruslah x yah kol2..huhu~

nabilah_2908 said...

hahaha..mmg betul noty...tp cute... ;)

rynas said...

hahaha..mmg lembam maksu depa tu..

eiza in the house.. said...

huhu...dah ada kemudahan tak nakguna..meh la pcnya iza nak pinjam..senang nak berblogging..huhu

eiza in the house.. said...

makan roit pun sedaplo...hye..lama tak borak2 sama kamu..

Tihara said...

maksu memang cute walo menyuruk di balik pukuk..kihkih ;)

Abang Long said...

Malas nak layan atau tak terlayan ? Hehehe ....

Jard The Great said...

naughty but ciut dan efisien!

zino said...

atau sediakan mesej.. "hanya pesana email akan di jawab.. kalau pesanan peti suara ada harapan tahun depan baru dapat jawab" hehe

Uncle Lee said...

Hi Mak Su, my wife and I one of the few on this Planet that does not own a h/phone as well both of us not phone chatters, ha ha.
But I sure like the latest Apple Iphone 3GS.
You keep well Mak Su, and simpan satu lagu dalam hati, Lee.

noorlara said...

erm sekurang kurangnye maksu jujur dan telus, tak rmai yg sanggup berterus terang camtu! Selamat hari Ibu.

~wAniE~ said...

selama wanie pkai hp..wanie x penah dgr voice msg..hahhah..jht x..mls nk lyn voice2 msg nie

Kapten said...

haha
ramai yg terasa tu
bagus2



Hot!: Ciri Wanita Idaman Lelaki

shasha said...

eh mak su...kita pun sama laa...tambah lagi satu mak su...
'too cute to handle'

ahaks..

chekdenoor said...

Selamat hari ibu....... coppylah hadiah anak chekdee di blog chekdee....jom sama-sama kongsi....heheheheh

Ibuhani said...

mak su...............slmt hr ibu

hehehe.....naughty....yes
cute?......kasilah tgk muka dia.....nak tgk jugak!

Bunga Rampai said...

Pasti Mak Su bertambah cute hari ni ... Hari Ibu.

Salam Hari Ibu Mak Su, mudah-mudahan yang baik-baik saja dariNya untuk Mak Su dan famili :)

khayalkhayal said...

Camne nak tinggalkan voice message ek?

atty's said...

tak terlambat rasanya nak ucapkan
selamat hari ibu ..utk ..maksu..

Zabs said...

Salam Maksu,

Cute...Selamat belated Hari Ibu ...hehe.

iina said...

Kiranya itu dah cukup berhemah ler tuh kan maksu..

Catwoman said...

Salam Mak Su...

Kita serupa....huhuhuhu.

Peace...

:)

one said...

noty yet cute,buksn dgn poksu keerr? lariiikkkk....

DrSinga said...

bak sini nombor...
kita nak try call..
:)

MOKCIK AZWA said...

maksu...suker ...suker...dgn jawapan maksu. kalau mokcik pulak, memang mokcik pi je jupe org yang mokcik nak berckap tu..tapi selalunya org tu akan kata...la kan boleh telefon jer...pulaksss..

zue said...

bz tahap gaban...

apa2 pun kenakan balik.