Thursday, May 27, 2010

Kill the time

Buat yang dah lama mengikuti cerita-cerita aku di blog cerita kosong ini, tentu terperasan tentang suatu entri bergambar, tentang kisah paksu chot, hubbyku menyiapkan kabinet dapur kami sendiri, dengan bantuan kami anak-beranak. Saya bantu bab sediakan air 0.... hehehe.

Baru-baru ini ada jiran kami meminta paksu chot membuat kabinet dapur di rumahnya pula. Anak jiran tu berkawan dengan kakngah. Tapi paksu chot serbasalah, sebab bila di rumah sendiri, kalau nak potong kayu pakai pisau sayur pun tak apa, tiada siapa akan hairan. Tapi kalau buat kerja di rumah orang, kenalah dengan peralatan yang serba-serbi lengkap. Hubby sedang memikirkan permintaan si jiran ni.

Buat sementara dia nak buat keputusan ni, marilah tengok apa kerja paksu chot untuk kill-kill the time.
Langsir dari CD, lalalala.... cd yang dah calar-balar. Cd yang dibeli dari [ttuuuuttttt], oops.Ini pula gambar satu corner di rumah flat kami tu, frame-frame gambar dari kayu, warna pilihanku. Tukang memakukannya ke dinding, sudah tentulah paksu chot :)

Nak tambah gambar lagi, yeaaa......

p/s: esok aku nak ajak paksu chot ke Bukit Broga, biasalah kami. Sejak memulakan aktiviti cave exploration, minat pula kepada aktiviti lasak berlengas ni, lepas berpeluh-peluh masam, pergilah mandi, ek... hari tu dah dapat banyak deodorant dari Gatsby, hihihi.

Bukit Broga tu agak-agaknya jarak 1 jam, i jam lebih sikit perjalanan dari rumah kami.

Tak dilupakan, terimakasih kepada annfredly, sudi follow blog ini :D

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

20 comments:

shasha said...

wah mak su!! rajinnya..kalo saya cuti2 mesti lagi best golek2 atas katil je...

ima said...

salam mak su...wahhh kreatif jugak paksu chot ni ye...boleh buat kabinet dapur sendiri...untungnya mak su...

kal jis (im not carl zeiss) said...

Wah ada bakat terpendam.. kreatif.. klu sampai jiran mintak tlg wat tu, maksudnya mmg chantek dan kualiti :)

puterikurekure said...

bestnya!!!

selamat bercuti maksu.

nabilah_2908 said...

sngt krtif buat langsir dari cd..rajin pak su chot.. :)

esok g bukit beroga..ambil la picture bnyk2.. leh share kt sini.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KATA GANTI DIRI

fizz said...

maksu,

tak sangka paksu kreatif orgnya...kalau tak dh mintak tlg bt frame tu dah..hehe

lama xdtg sini..kebizian sungguh saya..

makdara terdiva said...

maksu, jom ikot i pegi gunung irau mlm ni..

Ain said...

tak boleh gantung kat rumah ain langsir tu, mesti si sarah tarik sampai putus....

huwaaaa.....

Mak Su said...

tq all :)

[-suziey-] said...

hiks..tlg buatkan air pn tlg jugak

noorlara said...

Beruntung dapat somi yg ada bakat bertukang dan rajin, tak gaduh nak upah org silap silap bleh buat bisnis le plak. Selamat berhujung minggu maksu ooi

OliveAnna said...

baby w tak tarik ker langsir cd tu mak su?? wakakakkaka

Yunus Badawi said...

berbakatlah paksu bertukang. Bolehlah beli peralatan yg lengkap dan buat parttime kalau ada jiran2 dan saudara mara nak order.

Mak Su said...

hehehe, bolehlah sikit2, tapi dia tak biasa buat kerja untuk orang...dia takut tak cantik macam kat dalam tivi tu....

w tarik tarik jugak langsir cd tu, tapi sekarang dah immune dah

jane said...

maksu...cuti tido arrrr oe lagik


plak tu ade dktr hensem sebelah

ngahahahhaahahah weeeeeeee~

xiiinam said...

Kreatif tuuuu...

Tihara said...

owh nak gi panjat bukit..syiokk tu maksu

rynas said...

wah bagusnya dh suka aktiviti memanjat gunung pulak..

Leenoh said...

Salam Mak Su.

Bertuah Mak Su dapat Pak Su Chot, kalau lagu tu jimat banyak la.
Boleh cari duit lagi tu.

DrSinga said...

langsir bulat2 kilat2...
selamat memanjat!!!
:)