Friday, April 30, 2010

Tukar tayar motor

Tayar motorsikal sudah botak dah kedua-duanya, huhuhuhu. Pantang lalu depan bengkel motorsikal tentu akan dilambai-lambai oleh tokei kedai. Senyum-senyum, ramah sungguh.

'Abang, bawak isteri cantik, tapi tayar sudah botak. Jangan bang, kasihan sama amoi, itu tayar botak dua-dua kasi tukar, saya jaga ini motor macam abang jaga isteri abang'.

Amboi ayat, sekarang tokei kedai adalah membuat direct selling, direc direct dia selling kat you.

Anyway, sudah pun tukar tayar botak, kedua-duanya sekali, kena campur tolak 150, terbang, terbang (lambai kepada 'uwang'). Kami guna tubeless, tak pakai dah tayar bertiub tu, huhuhu, sadis. Pernah dulu, dibuatnya tiap-tiap hari berturut-turut kena paku, asik berulang ke bengkel motor tukar tiub, sekali tukar kenalah dalam 16/17 ringgit.

Anyway, ini tayar tiub-less, kitorang lanyak sampai bunga tada, benang juga keluar.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara
.

15 comments:

GhOsToNe said...

sila la tukar ek!

puterikurekure said...

yeayyy!!!
dah tukar tayar.
:)

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

tensen gak ngan tokei kedai moto area sini. kadang2 elok nak tukar 3 mende, alih disuruh tukar sampai 10 mende.

skang neh kalo gi kedai moto. bawak duit cukup2 je. kalo itu apek soh tukar mende lain, cakap sama dia "utang dulu bole kaa tokei?"

mesti muke die berubah. kakakakaka.

achik said...

tahu2 je dah gaji ek mak su.. macam2 nak kena tukar.. ehehehe..

[-suziey-] said...

hahhah mmg direct selling yg berjaya:p

Rozita said...

bahye tu mak su. kalau kepala botaK tk pe la..tayar botak, jgn..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tayar belakang dh botak.

tapi malas nak tukar det xda...

hukhuk..

dah bapa kali dh pecah

Kujie said...

dah kuat mencengkam tu maksu

mlm minggu ni jom kita rempit...hehe

kakpah said...

kalau duit nak melayang, memang tak dapat ditahan-tahan..

makdara terdiva said...

tukar tayar banyak2 kali x pe..jgn tukar bini..heh!!

jedi said...

tubeless better maksu...heheheh

zue said...

betul juga kata tokei kedai. keselamtan harus diutamakan.

Siti said...

tukor mok su jgn tak tukor..kang pancit kang susah lak.

Riezal aka Rezdrake said...

150 memang kalau kira mahai..tapi in terms of safety..? nyawa lebih berharga.. adeh.. den pun nak kena tuka tubeless jugak.. penat duk menukar tiub di tepi jalan..

ct rahani said...

maksu.. x pe la kuar 150 yg penting utk safetykan.. moto hubby sy pn gne tayar tubeless.. asyik bocor je x menahan gak kan..