Thursday, April 8, 2010

Siapa anda? Siapa kawan anda?

Bilangan 1, Siapa anda?
Penentuan unsur seseorang ditentukan melalui anak ke berapa dalam keluarga.
i) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan
ii) Air - kedua, Keenam, kesepuluh
iii) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
iv) Angin - keempat, kelapan, kedua-belas
Siapa tahu maksu anak ke berapa? Pernah diwar-warkan... :D

~Wanita berunsur Angin~

Angin meredakan kehangatan, menjadi sumber tenaga.
Wanita yang berunsurkan angin:
* Mempunyai sifat lemah lembut dan menyenangkan suami.

* Pandai bermain kata dan memujuk rayu. (eheemm ehheemmm, be afraid, be very afraid... pandai pujuk rayu nih.....ho ho ho)
* Sopan santun dan berbudi pekerti mulia.
* Bijak mewujudkan suasana selesa.
* Hati yang cepat berubah-ubah (hah! what do you mean? kecil hatiku ini.... on other matter - i sedang confuse ni, sekejap I suka kat Viviek Oberoi, Jet Li pun i suka, Hugh Jackman pun mengkagumkan, Dr Fadzilah Kamsah pun I suka - macamana ni? Tak boleh buat decisionlah. Tony Jaa! Tony Jaa)

Ai looiikkeee :D

Maklumat ini boleh didapati di http://zati2810.blogspot.com/.


Bilangan 2, Siapa kawan anda? Ini adalah tag dari Tihara, http://herba-tihara.blogspot.com/

i) Siapakah kawan baik anda
(maksu tiada 'Sahabat Baik' sebab maksu baik dengan semua orang)

ii) Berikan 3 kenangan paling manis dan 3 kenangan paling pahit dalam persahabatan korang
• Kenangan manis,

tak pergi mengaji sebaliknya pergi masuk ke semak-samun konon-konon adventure
pergi raya naik basikal jauh-jauh
menari tarian dari negeri di bawah bayu untuk pertunjukan akhir tahun di sekolah
main polis tentri kat masjid masa ceramah maulud nabi dll.

• Kenangan pahit, Susahlah nak fikir yang ni.
beramai-ramai kena cubit dengan cikgu sampai berair mata sebab tak hafal sifir, pergi rombongan tapi baru sedar, semua lupa nak fikir tempat mandi, so semua pun tak mandi selama 2 hari, oops! (itu jer kot, actually, it's like None)

iii) Kalau anda hanya di beri masa 1 minit bersama sahabat anda apakah yang anda inginkan katakan padanya
• Aku ingat kat korang, may our friendship berpanjangan.

iv) Lastly tag kepada 3 orang yang anda rasa mampu menjadi sahabat anda di alam blogger
. tak nak tag sesiapa sebab semua pun saya anggap sebagai sahabat saya yang baik. So, tagnya adalah... Terpulang :)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara
.

18 comments:

KAKTINY said...

Tony Jaa kak??.. Johnnys tak mau?.. hahahha...

~0~ said...

wah...maksu kalo tanah ape plak??

nabilah_2908 said...

hehe,,nakal gak maksu masa kecik kan.. ;)

Mak Su said...

kaktiny, johnny tu encem tak?

0 - well, sebagai wanita, adakah 0 berunsurkan tanah... errr

nabilah, hahaha

Riezal aka Rezdrake said...

adventure jugak maksu ni.. heheh :) suke jugak kayuh2 ronda2 semak samun nooo

Mak Su said...

riezal, ala-ala tarzan lady

[-suziey-] said...

air??? :D

HEMY said...

sy gabungan tanah dan air~~~~~

Mak Su said...

suziey, air ker? ooh... boleh ajer check kat link tu :)

hemy, kome tu pempuan ker? ahaks

kayteeze said...

Ooo... maksu wanita air, hehe..

Ni mesti suka main air, hihi...

shasha said...

huhuhu...saya tiada dalam senarai la mak su...camno?

kak Erna said...

mak su..nak kira macam mana ni..yang hidup aje ke..kalau yang ada..anak ke tujoh akak ni..oii..berapi...
kalau termasuk yang meninggal..ke sepuloh..
mak su,,comel e..dak adam tu..nak je pi tumpang dokong...

xiiinam said...

Kita pun kawan maksu...

Adry said...

Saya pun angin... hehehehe

kita kawan maa... hehehehe

Masy said...

saye air. hehehehehe go with the flow :)

Mak Su said...

tq tie, shasha, adry, kak erna, cklah, masy :)

DrSinga said...

su unsur angin???
banyak buang angin tak???
hehehe...

Mak Su said...

drsinga... heheheh, classified, rahsia