Friday, April 23, 2010

Risau kerana kopi

Kakak kedai, "nak minum air apa?"

Aku memandang sekeliling mencari-cari air susu kambeng 3 in 1, tiada dalam perkhidmatan stok.

"Air tongkat ali lah kak", tapi kakak kedai memberikan jawapan yang agak menggusarkan, "ish, itu untuk orang laki-laki, kamu minum ni, kopi fatimah, ada collagen".

"Oh, ada collagen kak? elok juga tu, bagi mantop wajah saya ni", jawabku sambil tersengih-sengih, sudah terbayang muka comel macam penari gelek Arabian night.

Tapi serta-merta menjadi risau... kerana apa? kerana di tempat cari makan ini, tidak disediakan kopi fatimah yang ada kolagen tu, sebaliknya disediakan kopi tongkat ali ginseng, dan itulah yang aku minum saban petang.

Jadi, lambat-laun, adakah aku akan....

.
.
.
.

menjadi....

.
.
.

LELAKI? yang berginseng pulak tu.....!!!
HAH??!!!

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara
.

18 comments:

Ejamaria said...

ginseng ok la Mak su, kita pmpuan bole minum lagi... yg tongkat ali tu, tak tau la ape side effect... hubby minum dia kata takde beza ape pun cam kopi biase je... :(

Yan said...

ermmm yan dulu2 ms blum kawin.. zaman2 belajar kat U pn kadang2 minum air tongkat ali kt umah... errrr... tp tak penah dengar plak ade efek pape..
cume ramai lelaki yg risau minum kacip fatimah jelaa hehehhe

m.q said...

adakah maksu akan bertukar dlm masa kurang dari 0.0005 saat spt gaban???!!!????

atty's said...

yer lah maksu.kalo kita minum air yg bertongkat ali tu apa jadik eh..

Mak Su said...

lega selepas baca reply dari ejamaria, yan

tapi mq!! ayoyo...oh tidakkk!!!

atty, hhmmm, i wonder

jedi said...

advance pmikiran maksu...hahahah

[-suziey-] said...

haahhaha..maksu minum ke kopi tongkat ali ginseng tu?erkkkk..hehee..xpe ke?:D

ikan emas said...

hahahahaaa...


kopi oh kopi..
memang sedap..

farwalis said...

ini namanya daya merubah untuk terus survive bila orang lelaki semakin kurang. hehe

shasha said...

mak su bertukar menjadi pak su???? then apa jadi dgn pak su chot??

DrSinga said...

karang keras semua otot kang!!!!

Mak Su said...

jedi, kakak tu ler punya pasal

suziey, minum jer, itu jer yang ada, setakat ni ok jer ;p

ikan emas, hehehe

farwalis... macam alien plaks munyiknyer

shasha, hep... pandai2 jer spekulasi, hahaha

Mak Su said...

drsinga, oops!

~wAniE~ said...

tibe2 tgok maksu berjanggut..hehe

Mak Su said...

wanie, hep!! babap kang

Yunus Badawi said...

mintalah majikan sediakan kopi kacip fatimah juga. Tapi mungkin dia takut nanti ramai staf cuti bersalin hehehe

firahadifa said...

tongkat ali?? bleh jer minum .. pon bagus gak utk wanita...

Mak Su said...

yb, heheehe

fira :), saya belasah jer