Friday, April 9, 2010

Persoalan

Hari ini aku dapati Ain yang berada di blog http://mama-danishsarah.blogspot.com/ bercerita tentang dia yang tidak berapa sihat di entrinya yang bertajuk, 'Entah Apa Yang Ada Dalam Pemikiran Budak Kecik....'

Baca punya baca punya baca, perenggan ini menggeletek hatiku, 'Yang aku duk fikir skang nie, mana dia tahu orang peknen sakit pale erk??? Masa aku peknenkan sarah dulu, aku cam biasa jer.... Takde pape simpton alahan pun...'

Ain, kat sana maksu dah tulis jawapan, kat sini pula, maksu nak kongsi jawapan maksu:-

kt dlm tv tu, pantang pregnant jer pengsan. lepas tu dokter cakap, tahniah awak mengandung. awak suaminya? tahniah, awak akan jadi ayah. awak akan jadi ibu, pelihara diri anda baik2, jangn buat kerja berat. lepas tu dorang pun balik rumah, lepas tu dorang pun senyum ever after, nnggeeeee ;)


hehehe

Di bawah ini adalah gambar kakngah dan baby w.
Sekarang ini aku juga ada persoalan, bagaimana dengan rezeki kakngah dalam pemilihan pemain tadi iaitu pemilihan pemain hoki untuk mewakili daerah '...........' untuk pertandingan hoki yang akan diadakan tidak lama lagi. Kakngah dan kawan-kawannya seramai 8 orang berada di Stadium hoki Tun Razak hari ini untuk pemilihan wakil daerah. Aku cuma boleh cakap, 'good luck kakngah, all the best, usaha sudah, sekarang bertawakallah'.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.


14 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

Fuhh anak maksu layan hoki.. i loikee.. tingat zaman2 skolah dulu main hoki..tapi cek keeper jaa.. so sampaikan All the best buat anak maksu tu. .doa kan dia dapat pemilihan tu.. hoki memang best.. ohh teringat kenangan perlawanan persahabatan bersama Convent Bukit nenas.. kalah teruk.. banyak distraction.. skirt pendek2.. gadis ayu2 :) ermmm 18-0 kah kah kah kenangan terindah

kayteeze said...

Uwaaa..... kak ngah pandai main hoki la... mudah-mudahan dia terpilih.

Mak Su said...

haa? skirt pendek? gadis ayu? hahahha. thanks riezal

thanks Tie :)

kakpah said...

masa sekolah dulu kalau main hoki tulang kering mesti bertelur..

kak Erna said...

mak su..komen kak pah tu cakap..tulang kering bertelor..akak dulu dahi orang bukan bertelor lagi..bejahit..serik lepas tu..jadi kaki bangku tangan bangku..
apa2 pun semoga kak ngah berjaya..

DrSinga said...

lepas tu kan...scene mesti Dr suruh baring..next scene..selak langsir couch bed klenet..dan kata 'tahniah..awak ngandung...'
kalau Dr tu scan...understandable lah...ni tetiba je...
(hehehe...pengkritik pilem lak ptg2 ni...)
salammmm.Mak Su!!!!selamat berhujung minggu...

shasha said...

ganbatte kakngah~!

aNIe said...

Moga kak ngah terpilih...


Betullah Maksu...kat drama TV tu...asalkan peknen aje mesti pengsan...muntah...pastu jalan mengengkang...kejap2 pegang perut...jalan macam tak larat lagik...heheh...aper dahhh!!

fa10 said...

sayalah org yg paling x suka bersukan masa sekolah dulu...pernah main hoki 2,3kali tp x layak mewakili mana2 pertandingan pun..... goodluck kak ngah

kakngah said...

sy dh 3x mangandung.. xpernah pengsan pun.. hiks!!

good luck kakngah!!~

Uncle Lee said...

Hi Mak Su, saya ta'pernah main hockey.
Badminton football yes...
How you doin'?
Have a nice weekend, Lee.

S.C.H.A said...

moga kakngah sentiasa kental!!
gud luck kat dia yer maksu ...

(ms kecik2 suka berangan n berlakon jd org ngandong ...hahhaha)

LYaFRINA said...

heheh.. masa zaman skolah dulu..lya pon pernah main hoki.. ada skali tu patah kayu hoki sebab tpukul tiang.. but..semua tu kenangan..

gud luck utk ank mak su..

**sy pon mak su gak.. hehehehe

Ain said...

kalau bab hoki, ain memang failed....

tak tahu langsung....