Thursday, April 15, 2010

Penasaran

Bagai sebuah jiwa kosong
aku, PENASARAN

Pagi ini terlewat bangun, terlupa mengucapkan syukur alhamdulillah kerana telah dibangunkan dari mati (tidur).

“Segala puji bagi Allah yang menghidupkan kami sesudah mati (tidur) kami dan kepadaNya kami kembali"

"Segala puji bagi Allah yang mengembalikan roh kepadaku dan menyihatkan jasadku"


Doa diambil dari http://www.e-zakat.com.my/baru/ibadah/doa_bangun_tidur.asp"

Teringat tentang instant cash blogging yang belum satu sen pun aku dapat, dan pagi ini, masih belum ada apa-apa.... :(

Semalam petang pula dikejutkan dengan berita kematian seseorang yang telah menggempakkan facebook.

Saban hari pula, mata dan telinga ini disumbatkan dengan berita kematian bayi, penderaan bayi, bayi berbadan comel gebu didera dengan puntung rokok (?), anak-anak yang .......

tak mampu nak meneruskan kata-kata

Maaf

Walau bagaimanapun, terima kasih buat embun d tgh malam, al-lavendari & SIREH JUNJUNG atas kesudian mereka follow blog ini.

(TAMBAHAN, 15/4, 3pm - berita itu cuma SPAM, mengong kan..... )

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

17 comments:

KAKTINY said...

Janji Allah itu benar.. kiamat makin dekat menghampiri..

tanda-tandanya kecil dh habis keluar semuanya.. tanda2 besar dh hampir nampaknya..

.. semoga kita dan keturunan kita terpelihara daripada unsur2 yg menjadi tanda besar kiamat..

Allahu Akhbar..

(pon makin lelah dengan saban kes penzinaan, buang bayi, pembunuhan.. NAFSU SERAKAH yg berMAHARAJALELA...) huhuhu...

HEMY said...

alaa..mak su wat saya nk kena surf metro plak...skang jugeee

Mak Su said...

kaktiny... :(, moga Allah selamatkan jiwaraga kita semua, aminn

hemy, ha'ah, search kan. maksu cuma baca emel yang orang forward jer, haku pun lupa nak survey kat metro, :(

~0~ said...

semoga kita akan sentiasa aman...

puterikurekure said...

maksu!
selamat hari khamis.
:)

Ms.Independant said...

mmg ngeri + sedih tgk brite2 mcm tu skg..
manusia skg mcm dh takde perasaan!

ardinihumaira said...

moga kita semua diteguhkan iman.. amin..

Ain said...

ain pun tengok kat tv malam tadi....

budak umur 3 tahun kati kena dera....

lebih dari binatang dah dorang nie.... patut hukum gantung jer kan....

psstt... mak su dah dijelajah. cuba gi tengok kat blog ben...

Whitetulip Tales said...

Inilah yang dipanggil zaman Jahiliah cuma buat tak tau..hari2 dikejutkn dgn mcm2 berita smpi kadang takut nak tgk berita kat tv..

Mak Su said...

0, yezza

intan, :)

ms indie, ardini, whitetulip :(, sungguh sedih

ain, yea, ni ler maksu tengah shuffel dan lompat2 bintang ni, seronot sangat bila ada blogger ternama mai singgah sini :)

[-suziey-] said...

ha kena jugak budak tu yek..tu la mulut celupar..

Zareda Norman said...

manusia dah semakin hilang sifat ehsan dan mawardah dalam diri..dunia akhir zaman

sayangsayangibu said...

kepadaNya jua kirta mengadap..
alfatihah

kayteeze said...

Orang yang suka mendera ni ada masalah sakit jiwa tu.. bukan sifat manusia sebenar. Harap-harap anak-anak ini semua dapat diselamatkan.. Kena selalu intai dan dengar-dengar hidup berjiran ni. Mana tahu kita dapat selamatkan nyawa seorang kanak-kanak.

Mak Su said...

suziey - spam ler, suka2 jer orang nak mengenakan orang, tanda sakit jiwa (?) :(

zar, sayang2ibu, tie :(

Ejamaria said...

eh... betul ke budak bikin gempar tu dah meninggal?

Mak Su said...

ejamaria, spam jer, saya tertipu