Tuesday, April 6, 2010

Oopsss!!!

Memang tengahari-tengahari ni aku selalu telefon anak di rumah, tanya dah makan? dah mandi? solat tak? Adik w buat apa? Tengah nangis ker nyanyi ker? Yang buat aku bengang dengan anak-anak ni, tidur ker apa? Tak angkat call pun!!??

Marah ni tau! tup-tup telefon bimbit dalam beg tangan pun berbunyi, bunyi kokokan ayam. Dari tadi rasa annoyed sangat, telefon bimbit sapa agaknya bunyi bunyi bunyi TAPI TUAN PUNYANYA tak peduli pun nak jawab panggilan tu. 2, 3 kali memekak dekaaat aje dengan telinga aku.

Check handphone ada mesej, missed calls dari 'opis mak saya' 3 kali.

OOPS!!!!

(malu, rupa-rupanya aku terbawa telefon bimbit anak aku ke pejabat!!!!)

MALUnyaaaa makkk su ni.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

21 comments:

Sha said...

salam;)
klu tak nak buang aje phone tu... anak saya sllu mcmtu. sakit....sakit...

kakpah said...

wakaka.. macamana boleh tersilap masuk.

Zareda Norman said...

ni mesti model HP sama ni.. hehehe cute jer maksu

Erna said...

ha ha ha..mak su..mak su..tak pasal2 marah kek anak tu..
akak pun sama macam mak su..mesti talipon..tanya..dah itu..dah ini...semua la nak tanya..

xiiinam said...

Ooooopppssss...


Hi..hi..hi...lawak maksu!

IEYNA said...

hahahhaa ....
maksu smakin pelupa skrg ekkkk :)

ni email ieyna ...
yumici_cute@yahoo.com...

bagi alamat ek...nnti ieyna bagitau lokasinye...hihhi

HEMY said...

kalu sy opismate mak su..sy dh jerit dengan lantang..."laaa..mak su punya la weh kawan-kawan!!!" smbil tuding jari..ahaha

HEMY said...

kalu sy opismate mak su..sy dh jerit dengan lantang..."laaa..mak su punya la weh kawan-kawan!!!" smbil tuding jari..ahaha

farwalis said...

errrrr..tak baik habiskan kedit anak anak, maksu. hehehe

amu mejie said...

alala~ comey ja dia taruk "opis mak saya" ....ptt la lepas opis enpon dia...hehe~

kayteeze said...

Waaakakakaa......... lucu betul la maksu nih!! :)

~0~ said...

hehehe...sabar ye mak su...

puterikurekure said...

hahaha...maksu...maksu....
:)

Ejamaria said...

hahahaha
kalut la maksu nih... camne bole ter-amik tepon anak pulak...

Mak Su said...

hik hik hik, semalam kan... balik umah, aku senyap-senyap jer letak tipon tu atas meja, ala ala tak tahu apa terjadi... wakakakaka

nabilah_2908 said...

hehehehe...macam mn la boleh terbawa tu..;)

DrSinga said...

kahkahkah.....
sib baik tak jawab!!!!

Mak Su said...

nabilah, terluper...hahaha

dr singa... alamak! hehehe

mamakmuda said...

Errr... Mak Su.... Tu, apsal jadik gtu... Wa lg dasat M/Su... Kalo dh h/p same brand... misti tetuko punye lah! Wa, prnh tebawak h/p bapak wa p keje... brang same... kecoh 1 donia!! Dia kena bebel ngan mak wa...awek wa kasi sms, mak bca!! Haruuu!!!!!

mamakmuda said...

Err...M/Su. Nk gak ker I/C.... phone no., salonan srt branak...alamat...peta...bla...bla...bla... <=P

Mak Su said...

mamakmuda... hehehehe, dahsatnyer

mamakmuda, sudi ker nak kasik details :)

hehehe, gurau-gurau jer ;)