Monday, April 12, 2010

No Strings Attached

Lepas makan ni tak tahu nak buat apa, serasa nak buat apa-apa pun sesuka hati, tak mahu ada kongkongan atau halangan dari mana-mana pihak. Jiwa bergelora, I am looking forward to a ‘No Strings Attached’ kind of relationship

– tapi jangan ditiru pemikiran ini. Kerana saya tidak berbicara tentang alam rumahtangga, sebaliknya saya sedang memikirkan tentang tugasan terbaru yang diberikan oleh Nuffnang bertajuk No Strings Attached.

Pada mulanya saya ingat ‘No Strings Attached’ bermaksud baju dalam wanita yang tidak ada tali. Alah, jenis baju dalam yang sesuai dipakai dengan gaun untuk majlis tari-menari tu. Kalau terfikir macam ni tak lain bukan, bak kata seorang bintang reality, “terlebih sudah….”, saya terlebih menonton televisyen ;)

Selepas saya rujuk di internet tentang maksud ‘No Strings Attached’, saya menemui ini, “there are no obligations or requirements involved”; yang membawa maksud suatu perhubungan yang tidak bersyarat atau berkontrak, di mana 2 orang melibatkan diri dalam suatu perhubungan seksual yang tidak berlandaskan kepada tuntutan kewangan, hak atau romantisme. Tiada tali yang mengaitkan mereka berdua’. Oh, barulah saya faham. Hmmm, jangan ditiru ya, tidak sesuai dengan ajaran Islam.

Walau bagaimanapun, apa yang saya bangkitkan hari ini ialah tentang kemudahan melayari internet tanpa sambungan tali-tali yang berselirat di atas meja di bawah meja iaitu tak lain tak bukan, P1 W1max. Ingat iklan potong? Sekarang ni semua kita mahukan kebebasan dalam melayari internet, saya tidak suka tali. No Strings Attached.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.



Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

20 comments:

xiiinam said...

Tadi pun ingat no strings yg itu...

atty's said...

ekekke..sama lak fikiran kita..hehehehe ..

kak ina kl said...

semuga berjaya yer

kakngah said...

maksu.. kalo xder FB blh joint takinstant cash yg ini???
keliru la..

julietchun said...

macam dabel meaning kan :P

[-suziey-] said...

hehehe ingtkan mende:p

Mak Su said...

cklah, atty...aik? sama ler kita :)

tq kak ina kl

kakngah, boleh kot..... tak pasti ler :(

julietchun, suziey, hehehe

kak Erna said...

semoga mak su berjaya...menang dan dapat.."potong" tu..mudah la mak su nak ber blog ke...fb ke..dimana saja...

LYaFRINA said...

hehehhehe,,,
sunggoh2..suspen makcu

Mak Su said...

tq kak erna, sy pun minat kat p1 w1max ni

lya, hehehe

@xiM said...

wahhhh maksu berkempen yaa..:)

Riezal aka Rezdrake said...

errr kalau G-string pulak..? no string attach tak..? Tolak stand basikal.. kayuh2 laju2.. cabooooott

Mak Su said...

axim :)

riezallllll!!! hep, ooo lari yo??eden koja!!!!

Tirana said...

Mak Su..tali berserabut ni..kadang-kadang merimaskan..silap2 jalan tersangkut kat kaki..tersembam muka ke lantai...adoiiiii...hehehe

Yunus Badawi said...

Rajin maksu masuk kontes. Semoga berjaya.

farwalis said...

kehkehkeh.

potong memang best. lagi best dari makan ais krim

izman said...

la... saya ingat G string?

kayteeze said...

Kalau perkhidmatan tu ada di sini, memang Tie suka..

Aleeya said...

gud luck maksu hehe

joegrimjow said...

contest2
heee
maksu jgn lupe join contest ku jugak ek
;)