Friday, April 16, 2010

Memo buat Housemate aka Roommate with regards to Gatsby Deodorant Street Fair

Abang, ayang anje stroberi cupcake blueberry muffin sedang memikirkan teknik camouflage yang paling sesuai untuk kita pada esok hari.Abang jangan buat-buat lupa pula, ayang anje stroberi cupcake blueberry muffin sudah mendaftar untuk acara ni lama dah, sejak anak-anak kita belum dilahirkan lagi. Abangkan tahu, ayang anje stroberi cupcake blueberry muffin ni memang sentiasa energetic dan bersemangat gigih giler....Jadi, ayang anje stroberi cupcake blueberry muffin akan pastikan kita bersedia dengan:
Kasut, stokin, tidak bawa anak kecil (baby w, duduk rumah masak nasi dan masak lauk tomyam ayam ya, nanti mak balik tentu lapar)... tidak dilupakan, ’teknik penyamaran’ yang manthop!

Abang, nanti kita kena perhatikan Kaunter Pendaftaran Nuffnang nombor 1, sebab url ayang anje stroberi cupcake blueberry muffin adalah berhuruf C (eh, terhebahkan pula.....oops!)

Dan, abang, ingatlah, kenalah kita bergaya ala-ala macho, rasa-rasanya ada wartawan nanti ni, tambahan lagi, ini adalah event untuk memecahkan rekod, perhimpunan bloggers terbesar/teramai. Jawapan memo dari suami:
di mana ni?


(ringkasnya jawapan? penat aku tulis panjang-panjang, baiklah, nah! ini jawapanku)

Ehheem, errr, 2 tahun lepas ada kawan ayang anje stroberi cupcake blueberry muffin bercuti di sebuah pusat peranginan, dia pergi ke sana naik kapalterbang, tempat itu di sebuah pulau di utara tanahair.

Upon reading this, we both look at the motorbike, helmet and raincoat and imagine we fly over the moon to go the said place; oh ya! sambil garu-garu kepala baca peta (jauhnya, utara? sakitler pungkok naik motor).

Terima kasih ya hanie, sudi folo maksu di sini.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

14 comments:

julietchun said...

naik motor boleh menambah kemesraan maksu :P

puterikurekure said...

bestnyeeeeeeeeeeeeee~
nanti citer2 kat sini lagi pasal gatsby event tu eh maksu.

Mak Su said...

julietchun, alahai

intan, gi tak?

Aleeya said...

wah dpt jemputan ea..da bley stat blaja posing style artis ni, maklumle wartawan ramei hehehe

aNIe said...

Maksu...jumpa di sanaaaa!! Akak tak menyamar...cari akak ye...hehehe

Mak Su said...

aleeya, hahaha

kak anie, saya tak cam muka akak :(

~0~ said...

camne nak kenal maksu nie...kalo maksu menyamar

Mak Su said...

0, camner nak kenal 0 plaks ?

Bro Framestone said...

mak su....

esok cari bro ek... bro pakai baju blogger n kat belakang ade tertulis nama bro he..23x

cari jangan xcarik ek huhuhu

BroFramestone Blog

[-suziey-] said...

ala maksu ala2 lembab la ngn jwpn husbnd maksu tu..maksd dia jauh ke nk pegi kl ni? maksu dok kl kan? em naik moto ? kena g naik moto ke? xpela sy pn naik moto..errrr ade kaitan ke jwpn dia dgn memo maksu tu? adeiiii confuse:D kesimpulannya maksu pegi ek esok..tingin nk jmpa maksu..sy xkenal mksu sbb xpnh tgk muka..xde gbr kan:p nnti klau maksu terpeasan sy tegur ok:D

Masy said...

wah maksu pon pegi eh? huhuhuhuhu

Mak Su said...

bro framestone, i/syallah kalau nampak ;)

suziey, heh heh heh .... maksu sgt sng utk dikenali

masy, i/syallah

~ ReD ~ said...

kite pun gi jugak sana esok. hoho. harap2 dpt kenal raaaaamai blogger lain ;)

PinQib said...

tak p pun.,. haha.. x biasa ngan event3 camni