Friday, April 30, 2010

Kambing, susu dan aku yang punya tumit

aku cadang nak beli susu kambing, orang kata ia adalah replacement terbaik untuk susu ibu. Nak cari ibu susuan, tapi, errr....... arrrrkkk!!!!

Ada seorang kawan di tempat cari makan ni jadi ahli menjual kambing punya susu. Kiranya senanglah aku nak dapatkan stok. Sudah periksa websitenya, ada macam-macam produk, ada pelembap muka, ada sunblock aka pelembap muka juga.

masalah aku ialah aku tak penah pakai pelembap muka seumur hidupku...errr, penah kot. Masa hari bersanding [kahwin], mak andam yang tepekkan.

Selain dari itu, tak pernah. Salah satu alasan, takut tak sesuai dengan muka.

So, should i try now? using a moisturiser? Sekarang ni aku cuma ada pencuci muka, scrub muka, scrub badan, lotion baby untuk sapu di muka setiap hari, baby oil untuk sapu di badan setiap hari (sebab nak elakkan kulit kering), dan talkum powder. Sekarang sedang pakai talkum powder berbotol pink kepunyaan w, sebab dia sudah tak nak pakai sebab dia dah ada talkum powder gambar ikan duyong mermaid yang santek.

please, please, tolong beri idea

Tengok iklan tivi produk untuk kecantikan wajah, cantiknya si penyanyi wanita tempatan yang kahwin dengat mat saleh, Omar Sharif.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara
.

23 comments:

Cik Pah said...

actually kan mak su.. mmg elok pakai moisturiser especially yg base dari susu..elak muka nampak kering.. kalau pakai baby lotion tuh macam kurang sesuai tau..

sy pun still minum susu kambing skang untuk tambah susu badan..pernah try tak. rasa dia cam bau bau kambing sket.. tutup hidung..slurppp minum..

julietchun said...

taknak cuba simplisiti? :P

aNIe said...

Maksu...kak anie memang guna moisturiser sejak bertahun2 dulu...sebab taku kulit jadi kering duduk dlm aircon lama2...

Memang elok mak su..cubalah...tgk sesuai ke idak....sebab benda2 macam ni kadang ikut kesesuaian kulit...

ct rahani said...

maksu.. sy lak mmg kena ader pelembap muka.. klu x muka jadi kering jer.. setuju ngan pendapat cik pah tuh.. baby lotion pkai kt muka cam kurang sesuai.. pe2 pun depends pd kulit muka maksu la.. x cuba x tau kan.. hiks..

kakngah said...

pangasuh anak2 sy pun sibuk kirim kat saya belikan pelembab tu yg bini omar promot...
muka dah naik jeragat katanya..

Aleeya said...

susu kambeng nye produk ni pnh pakai masa zaman studi kat U je dulu..sabun muka ngan lulur nye..hehe

Bingai @ Bangang said...

maksu,
tak nak pakai ECPI Anggun ke? satu botol dengan pelbagai guna:
1. Pendandan
2. Pembersih
3. Skrub
4. Pelembab
5. Penyegar
6. Bedak Asas

Tak payah bawak banyak benda kalau berjalan. Buatan anak melayu lagi. hehehe

kalau tau lebih lanjut atau nak daftar online mai kat sini:

http://www.arizan.ecpi.my

RubyZ said...

mak su...mmg susu kambing bagus..lgpun die kan sunah nabi..
so bila kita minum susu kmbing nie..kira kita termasuk golongn y mengamalkan sunah nabi...
saya juga meminum susu kambing..
dan sekarang dah jd pengedar nya...
klu maksu nak boleh je hubungi sya

awa86_enjoy@yahoo.com
nnti sy boleh cter selanjut nya kat mak khasiat susu kambing nie...lebih baek dr susu lembu..kerna die susu kedua tebek slepas susu ibu..

CikguZue said...

kalau kat sini mmg kena pakai moisturiser sbb sejuk n kering.saya pakai Safi. tp masa kat M'sia saya x pakai, rasanya muka dah terlebh minyak...yelah ngajar budak2 mana ada aircon kan. tp kalau maksu yg mmg seharian kat aircon, rasanya perlu tu. klu ada yg terjamin suci bersih, lg la alhamdulillah,kan.

Ejamaria said...

pakai la... kata nak menten awet muda... :)

Abang Long said...

Susu ini menag baik untuk kesihatan. Boleh cuba. Tapi saya bukan agen ya ..... hehehe

Zaitun said...

Ada produk sesuai dengan orang tapi tak sesuai dengan kita,itu sebab kak Zai tak berani mencuba. Biar banyak macamana pun produk baru tetap pakai yang lama.

shasha said...

sejak 1998 hingga sekarang...olay total effect pilihan saya...
eh..macam iklan tv lak

xiiinam said...

Pakai barangan baby? Mesti lembut kulit macam baby, maksu ni!

He..he...

kayteeze said...

Mak su.. betul la kata kengkawan tu.. kena pakai pelembab.. Tie pakai sekali sekala je, sebab malas, hehehe....

pak long said...

salam..
try la produk simplysiti...

sayangsayangibu said...

maksu kita pakai sofi rania balqis ajo...

rynas said...

ohhh natural beauty lah nie sebab tak pakai apa2 produk

izman said...

eer.... pakai bedak je.

one said...

wah..nak endorse la produk susu kambing ni,penah pakai time jerawat jantan berkeliaran masa remaja2 dulu,sabun la. moistirzer dulu prnah guna gak sebab masalah hormon,cukup la seset...
nak endos ni.nak endossss,er,lupa lak nama dia,lama sgt..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

berapa kos logistik pindah blog ni mak su

Masy said...

klu kulit kering, mmg wajib pakai moisturiser..

Zareda Norman said...

zar memang minum susu kambing sebab susu kambing ni alkali sesuai utk perut gastrik. memang pakai krim muka toner, dan segala tok ennek.. memang masa kulit tak bermasalah lah kena jaga, sok sok dah masuk 40 an... susah kulit nak recover sebab tak dijaga dari awal.. sekian terima kasih