Monday, April 5, 2010

Hari ini hari Isnin

Keterangan gambar: diambil pada 2 tahun lalu, di dalam terowong komunis, area - Port Dickson.

5 April, hari ini adalah hari lahir kakngah, apa nak beri? Tak ada idealah, semalam dah buatkan lauk kesukaan dia, 'ikan masak asam pedas', tapi katanya tak berapa pedas. Sekarang ni masakan aku dah kehilangan aura kepedasan dah agaknya, huhuhu.

Oh ya! tahniah kepada semua pemenang-pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009, Datuk Siti, menang lagi anugerah bintang paling popular, seperti yang saya jangkakan. Tahniah.

Dan terima kasih kepada Limiey Lime, sudi follow ceritakosong :)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

23 comments:

Ejamaria said...

hepi beday kak ngah... anak2 gadis dapat beg yg comel pun suke kan?

Chik chuMeLL said...

selamat hari jadi kak ngah..semoga ceria dan kuat menghadapi hari2 yg bakal mendatang..study smart ok..=)

mak su masak sedap2 tau..mesti kembang je idung dia bau dishes yg enak2..hehe

shasha said...

gambar ni sama tak dgn gambar maksu masa muda2 dulu?

pB said...

selamat hari jadiiii


jadi anak yang baik, tau

Jard The Great said...

hepi birthday kak ngah... hmm.. kalo diberi makan KFC suka kot? ehehehe

Kniedaz said...

happy birthday kak ngah..ala..anak pompuan ble beli mcm2 utk hadiah..hehe..smlm pun saya masak asam pedas tp samala maksu..kurang pedas la pulak..huhu

puterikurekure said...

kak Ngah,

HAPPY BIRTHDAY!!!!!!!!
:)

xiiinam said...

Motor tu...motor komunis juga ke?


Bagus maksu bawa anak-anak ke tempat ni...boleh bantu dia memahami subjek Sejarah Tingkatan 3. Ada tajuk Komunis ni...

achik said...

hepi besday kak ngah.. :)

Mak Su said...

ejamaria, dia ni jenis tak suka henbeg, malu katanya, hehehe

chumell, tq :)

shasha, lain skit kot, hehehe

tq pb, puterikurekure

jard, dia suka subway

kniedaz, hehehe, aura pedas2 dah kurang

cklah, iya kot... oohh..harap2 dia masih ingat ttg trip ni...

Mak Su said...

tq achik

Rozita said...

mak su..esok hari Selasa.

bila pulak akan ada anugerah blog paling popular yea???

Mak Su said...

rozita... iya ler.... pasal blog popular? entahlah... hahaha

HEMY said...

bukan mak su pny masakan yg ilang aura pedas..tp cili skang yg tak pedas..huhu..

aNIe said...

Happy Birthday to Kak Ngah...semoga sentiasa menjadi kebanggaan maksu dan suami...

artisticklytouch said...

ada terowong jepun eh kat PD...hmmm...

happy birthday untuk anak dara maksu ittew

Mak Su said...

hemy, ahaks

tq kak anie

art, terowong komunis, kat muzium tentera darat

Adry said...

Happy birthday to kak ngah... belikan la dia apa apa maksu... psp ker... hehehehe

Adry @ http://www.adrysabry.com

julietchun said...

selamat hari lahir utk kakngah.
Henpon N70 pun ok tu utk kakngah :P

Tihara said...

moto norton ke tu maksu??

Mak Su said...

adry, julietchun.... hehehe, suka ler dia

tihara, oohh, tak tahu jenis apa....

Erna said...

happy birthday kak ngah..jadilah anak yang membanggakan ibu bapa dan anak solehah

mamakmuda said...

Salammm... SLMT ULG THN MU ANGAH... abg doakn moga ko jadik ank yg solehah...cemerlang...gemilang...terbilang!!! M/Su, x yah sesusah mikir hadiaaah... Kasik jer die CAGIVA sebijik! X pon, LAMBORGINI!!!