Tuesday, April 20, 2010

Dapat vs Tak Dapat, alhamdulillah


Baru jumpa gambar ni, diambil sekitar tahun 1989, (masa ni belum kahwin). Memang sah!! Aku ada bakat sorok-sorok :)

Hari ni teruja dengan kehadiran emel dari Nuffnang, mengucapkan terima kasih atas kehadiranku di Gatsby Deodorant Street Fair tempohari, moga-moga kehadiran itu membuahkan hasil bernilai RM50/-

Sebelum itu, aku menerima emel dari Nuffnang menyatakan aku tidak berpeluang mendapat RM20/- untuk entry minggu ke-6, frust....

Aku baru dapat cenderahati dari akirasuri (blogger), buku-buku tajuk Salju Sakinah, Warkah Cinta Berbau Syurga dan Bila Allah Menduga Kita. Terima kasih banyak-banyak :)

Selain itu, di tempat cari makan ni, CT yang baru pulang dari Jakarta memberikan kipas dengan kata-kata, "kak, berlatihlah mengipas". "Eh eh, terima kasih CT, akak akan berlatih bersungguh-sungguh" (perasaan penuh terharu)

:p







Dapat atau tak dapat, syukur alhamdulillah for everything, Syukran Ya Allah.

I believe, laughter is the best medicine

Gambar telur-telur dapat dari sumber emel. Hope you all have an “Egg cellent” Day!

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

33 comments:

xiiinam said...

Syabas beti...syabas....!

Aleeya said...

lawa nya maksu huhuuu

atty's said...

comey je mak usu masa anak dara..

Mak Su said...

cklah, hahaha

aleeya, atty - comei? hehehe, thanx u thanx u

Jard The Great said...

patutnya RM50 da masuk akaun mak su.. ehehe

nabilah_2908 said...

ala..ala...sopan jer die..hehe..;)

SYAbAR said...

Salam. Terima kasih dik sudi jengah dan tinggal jejak kat blog s/usaha veteran ni. Sebab apa akak kata veteran, dah 21 tahun dalam dunia kesetiausahaan tanpa berfikir untuk beralih bidang.

Awat che' suka sembunyi2 wajah, kurniaan Allah tu kan terbaik buat insan yang dicipta lahir ke dunia.

Moga silaturrahim yang terjalin hari ini berterusan.

KAKTINY said...

mmg TAK BERUBAH maksu dari dulu sampai la nih..

TAK BERUBAH SUNGGUH...

tak berubah suka main sembunyi belakang benda.. THEHIDDENMOMMY betullah nih.. hehehe...

~wAniE~ said...

maksu terkenal sbgr org yg suka menyorok!!!
hehehe

[-suziey-] said...

waaa bestnye dpt hadiah2 tu..hehe..xpela xdpt rm20..tp rm50 dpt:D

Mak Su said...

jard, baru cek, lum ada apa2 :(

nabilah, ahaks

syabar :)

kaktiny, wanie - ahaks, mommy behind bushes

suziey, insyallah

POSH76 said...

wow menten aje...apa rahsia hehe

kak Erna said...

mak su sorok la..akak tau ..he he.

Mak Su said...

posh76, mana ada rahsia, sekarang dah bertambah spare tyre , hehehe

kak erna, ssshhhh (rahsia)

DrSinga said...

dia nihh.. suka gambar nyorok2 celah2...
:)

Mak Su said...

drsinga.... iya ler, iya ler... len kali tak nyorok dah

shasha said...

cayalah mak su..tak yah la nyorok2 lagi!!

iina said...

Mak su.. takpe menyorok camna pun tetap cute hehehehe ;)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Mak suuuuu..................

comey la....

mesti ramai peminat ni....

ikan emas said...

ummmmmm cak !!

tengah jenguk duit nuffnang ke ???

aNIe said...

Memang maksu ada bakat menyorok..heheh...

Akak tak pergi gatsby tu...tak dptlah rm50 tu...tapi dpt cash blogging week 6...alhamdulillah

kayteeze said...

Uwaaa.......

Maksu nyorok pun nampak jelas dan comel, ekekeke.......

ryann said...

phewwwittt.

Tihara said...

maksu dah expose dah..tp gambo lame..tak aci arr..lagi maksu lagiii ;)

ima said...

salam mak su...makin lama makin jelas..lepas ni nak tengok lagi jelas..hehe

rynas said...

wah itu rupanya maksu. itu pun main gambo kat celah2 jer ekk. nanti post gambo skang plak mak dara hehhehe

izman said...

agaknya maksu dari kecik memang suka main sorok2 kot.

kakngah said...

tolo maksu tu pn comey gak....

Uncle Lee said...

Hello Mak Su, at last you not hiding behind pokok kelapa or orchids, ha ha.
Thats a very nice picture of you.
Have a nice day, Lee.

m.q said...

alahhhhh...tiutnya maksu main sorok2
alah alahhhh...

puterikurekure said...

oh. maksu yang muda remaja...
:)

GDIZ said...

salam.
kipas laju2..jangan 'mengipas' bos sudah la maksu ek..hehe

MOKCIK AZWA said...

ohoo. mak su punya hobi main sorok2 ek...hehehe caiyok caiyok...