Thursday, April 8, 2010

Bila lagi Adam rancang nak datang sini?

Rindu kat Adam ni.... haritu sekejap saja kita dapat bergurau-senda. Tak ingat kat saya lagikah?

Iyalah, orang ada Mama, Tokma. Habis tu tak ingatkah pada kakak ni? Eh! Kakak...., perasan. Err, nenek, nenek su, panggil opah pun boleh (opah muda), kalau you dari N9, panggil uwan pun tak apo. lol

Inilah dia Adamnya, anak officemate aku, N. Kasihan pada maknya, hari tu dia tak sihat dan dah dapat cuti sakit, tup tup ada kekecohan berlaku dan saspek utama adalah si N itulah. Nak buat macamana, dah terlanjur angkut Adam ke klinik, bawalah Adam singgah ke tempat cari makan ni. Tengoklah Adam tu, tersengih-sengih, mari mari, nenek su nak dukung sekejap. Sebelum didukung tadi dia senyum-senyum, kan. Bila aku dah dukung - dia buat muka terkejut pula. Lepas tu siap panggil-panggil mak dia.
Bila N dah dukung semula, happy tak terkira si Adam tu; eleh.... nenek su pun ada baby, baby w. hehehe. Mak Adam ada kat sini, http://greentea-alice.blogspot.com/

Oh ya, mengenai kekecohan yang aku ceritakan tadi tu, non ado masalah pun. Sekadar masalah lupa-lupa ingatan yang melibatkan orang lain, tapi pelepasan angin marah adalah kepada N. Aku pun kena juga baru-baru ini, lagi pulak sadis. Aku diminta siapkan satu perkara, jadi aku perlukan maklumat. Tapi kena maki! Macamana nak buat? Bila aku atau N marah, kami nak maki siapa? Teringat aku pernah cakap pada N (dalam nada sedih tau), "N, sedangkan wujud babi itu pun tidak ada masalahnya, semua itu kudrat dan iradat dari Tuhan, tapi kenapa sebagai manusia, kita selalu mendapat deraan perasaan?"

Hmmm, bukan nak mencarut or apa-apa, sekadar nak luahkan perasaan. Kita marah, kita maki, tapi sebenarnya, apa benefitnya maki-hamun? Jemu dah..... tengok Adam lagi best :)

Terima kasih kepada mamakminang77, sudi follow blog ini :D


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

17 comments:

atty's said...

memang comey pun adam ..

Mak Su said...

atty, dia mmg comei, hehehe

~0~ said...

baby adam terkejut pasal muka maksu lagi comel kot..hhahahah

kakngah said...

adam g sklh la maksu...
hihihi!!!

~aSFaLiZa~ said...

comel nya baby nama adam

Mak Su said...

0 - kih kih kih

kakngah - ha? so early? wow!

asfaliza :)

achik said...

comels.. :)

nornazliana said...

heheh mst cute miutkan si adam tue..tu yg wat maksu kerinduan kan ahakkzz

LYaFRINA said...

salam maksu.. xpe xjoin geng blogger pon... just buat je posting tu.. n tinggalkan link posting maksu kat ben ashaari..
selamat maju jaya.. terkejut maksu.. ben ashaari dh buat n3 dia jelajah blog lya.. btubi-tubi follower masuk n org tgal komen kot shoutbox.. kira byk mbantu ni..

**gud luck maksu

fzi said...

Salam maksu...
Sukanya tiapkali tengok budak kecik... maklum la kita anak dah besar2...dah lepas time dah...huuu

Mak Su said...

achik :)

liana :)

lya... ohhh... wow, thanks!

fzi, iya ler... mcm rindu ngan budak kecik, tapi dah malas dah

PnConfused said...

commeynyer diaaaaaaaaaaaaa... :)

Adry said...

adededede... comeeeeeel

Mak Su said...

pnconfused, adry :)

julietchun said...

tgk baby memang boleh hilang segala gundah

HEMY said...

betul kata juliet tu mak su..tp jgn tgok babi plak yee...ahahaha

noorlara said...

sejuk mata memandang wajah baby yg belum berdosa.

Org yg suka memaki hamun tu kemungkinan jiwanya resah hatinya parah. Dia sedang sakit dan perlu perhatian, perlu pengubatan.

Mereka yg sentiasa menjaga percakapan itu mudah mendapat kawan dan disayangi sekelian insan.