Wednesday, March 17, 2010

Macamana nak masukkan gajah ke dalam kotak?

Semalam petang, aku sempat layan FB. Seorang officemate ni beri kuiz, macamana nak masukkan gajah dalam kotak. Jadi aku pun jawablah, buka kotak, masukkan gajah,

tutup kotak...tara!! gajah dah ada dalam kotak.
_________________________________
Suxyz Jklmno commented on her status:

"Yesssza!!! JAWAPAN YG TEPAT SEKALI DARI KAK OPQRSTU!! WOW!! begitu selamba jer akak ni menjawab yer...hehehehe.. TAHNIAH!.. so nampaknyer soalan kali ini begitu senang dan telah pun di jwab dgn tepat dan berkesan sekali oleh Kak opqrstu. So buat kak opqrstu...sila lah dtg kat tmpt suxyz untuk mendapat kan hadiah. TAHNIAH sekali lagi!"


Reply to this email to comment on this status.
__________________________________


Aku pun tanpa berlengah lagi, terus pergi menjemput hadiahku yang melambai-lambai selang beberapa meja nun.
Terima kasih Suxyz!!

Ini pula, nak geram ni... patutlah sebuku kertas lukisan yang dibeli baru-baru ni semakin nipis dari hari ke hari...tengoklah tu, kak lang berlatih melukis plaks....

Dia kata, "tu gambar ikan duyunglah mak..."





Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.




34 comments:

nabilah_2908 said...

hehehe...cantik nyer gambar ikn duyung nih... ;)

pB said...

kreatif anak Mak SU nie

KAKTINY said...

ni macam isabelle citer indon tu jer.. hehehe...

Mak Su said...

nabilah, pb, hehehe, thanks

kaktiny, eh! iya ler... hehehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cantiknya hadiah tu..

[-suziey-] said...

uiks senang nye nk jwb soklan tu maksu..aiseyy sy pn bole tlg jwb.ekeke:D

waa tanteknya lukisan..xpela dh abis beli je baru..sbgai galakan utk ank melukis:)

m.q said...

mcm dyesebel laaaa
huhuhuh

Mak Su said...

gadis kg, mmg santek :)

suziey :)

mq, hahaha, cerita filipina tu?

Ms.Independant said...

cantekla lukisan ni.
nmpk macam sailormoon punye mata!!!

:)

Erna said...

tahniah mak su menang..mak su..cantik la kak lang punya lukisan..ada bakat ni...

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

jeles gile neh maksu.

mula2 baca heading title, dah mmg berniat nak komen bg jawapan mcm yg maksu tulis tuh. alih2 maksu dah jawabkan sendiri rupanya. huhu.



err, ikan duyung ade tatu. :|

Mak Su said...

ms indie, hehehe

kak erna, tq

akeji... kih kih kih, tak per, mesti ada peluang lain

nuraarin-life said...

cantik gambarnya.. siap ada subang lagi kan...

hadiah pun cantiklah...dlm satu ofis pun boleh buat kuiz juga yer

Mak Su said...

nuraarin, tq folo maksu ek... dalam opis senang, terus gi rembat jer hadiah, ahaks

CikguZue said...

tahniah mak su.
dua2 cantik...hadiah dan lukisan.

shasha said...

mana ekor duyungnya?/

Whitetulip Tale said...

salam peluk cium dari jauh buat mak su,

Wah..tanteknyerrrr lukisan tue..besa la maksu, budak2 skang neyh..mmg pantang tengok kertas mesti dorang nak lukis. sama cam anak2 riang kat umah tu..hihihi

iina said...

tingat cito the little mermaid hehehe ;)

Purpleheart said...

cantik tul ikan duyung tuu..rasanya kalo skarang disuruh lukis belum tentu dapat kalahkan anak maksu.. gamaknya rupe dugong ada kut..

eis said...

lukisan tu mcm buku mewarna sy masa sek rendah :D

pak long said...

salam.
cantik lukisan tu..

Kal Jis said...

tahniah maksu.. hehehe.. i loike! :)

HANDMADE OWNER said...

salam singgah..kiut je kan ikan tu..hehehe

yOnnA said...

ya rabbi. soalan kuiz apakah itu maksu?

T______________T *pengsan*

hahaha.

eh eh kreatif la kak lang tu :D hihi umur dia brape?. tapi mana ekor duyungnya? :D

PinQib said...

mk su.. masa saya baca sklam tu. sy da tau jwapannye..
ishh33..

Uncle Lee said...

Hello Mak Su, looks like you might have a future artist or architect....love the drawings.
You must motivate them....as the drawings are the best I've seen. Shows character, drama, and has humour too....that heart shape tattoo, ha ha.
Have fun, Mak Su, stay young, Lee.

zino said...

mungkin ada yg jawab tak muat la apa lah kan hehe..

suruh dia lukis gambar orang macam mana rupanya pulak hehe

kakpah said...

tampal lukisan tu kat dinding hehe..

amu mejie said...

semudah tu maksu mskkn gajah lam kotak?..nk try la..mn tau ngn kotak kargo ni leh save bajet terbang balik umah.....he~

ez said...

soalan tu memang susah sekali..hahah
mak su..bestnye adiah tu..
cantik lukisan kak lang..

~0~ said...

seb baik duyung bukan dugong

farwalis said...

ikan duyung ada tatu!

Ain said...

wallla... zaman canggih skang nie, ikan duyung pun pandai pakai tatu...hahahha....

jangan dimarah ngan kak lang tu maksu, dia bakal jadik pelukis professional nanti....

elok kalau maksu belikan lagi dia buku lukisan....

practice make perfect kans....

Mak Su said...

terima kasih semua, insyallah, saya support dia all de way :)