Thursday, March 25, 2010

Kelahiran dia secara C-sect

Alhamdulillah, anak saudara aku dah bersalin, anak sulung, dapat baby girl. Bertambah lagi cucu sedara aku. Dilahirkan secara c-sect. Menurut kakaknya, baby girl tu ikut rupa si ayah, tapi pipi tembam macam ibunya.

Macam biasa, aku bercerita dengan anak-anak, "anak buah mak yang nama I tu dah bersalin, tapi dia tak boleh bersalin normal agaknya, dia kena melahirkan anak secara operation"

Kakngah pun respon, "anak dia lahir tak boleh normal tu sebab pipi dia tembam kot".

"Eh, eh! memandai jer budak ni buat rumusan macam tu". "pipi tembam tak ada kena-mengena, kadang-kadang sebab kedudukan bayi songsang, sebab bergulung-gulung dengan tali pusat/terjerut tali pusat, sebab tulang pinggul si ibu yang kecil"

kakngah.... "ooooo".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pandai-pandai saja budak-budak ni buat rumusan, kan. Ha tengok tu, kakak dan kakngah, tembam-tembam juga masa keciknya.

Ini pula adalah gambar baby w ketika di genting highland (family day), dia baru pandai merangkak masa ni. Aku suka gambar ni.

Saya nak ucapkan terimakasih kepada sue_capri81, sudi folo blog ini.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

18 comments:

puterikurekure said...

tahniah maksu dapat anak sedara lagi!
:)

zh-ena said...

hehehehehhe sbb pipi tembam
bdk2 kan bercakap dgn apa yg dia dgr


penjelasan dr kita yg penting

Mak Su said...

tq intan

ena, itulah tu, kelakau plaks

kakngah said...

neksu naik pangkat lg 1 calit.. hiks!

shasha said...

suka gambar merangkak tuh! comel~!!

sayangsayangibu said...

tahniah untuk maksu dan dan anak saudara maksu ;p

Mak Su said...

kakngah, sayang2ibu - tengkiyu :), heheeh

shasha :)

Kal Jis said...

ada le tu org bgtau budak2 tu hehehe.. mesti mak dia ni hehehe.. tp ok jugak pendapat anak2 maksu tu.. cam logik la plak hehehe..

Ummi batrisya dan damya said...

pipi tembam sebab tu tersekat ye :)

so kena panggil nenek su ke?

Puteri Satu said...

bestnya cium pipi baby... bau manis je...

Mak Su said...

kal jis, hahaha

ummi, a'ah, pipi tembam, so tersekat... hahahaah... nek su, yang kiut :)

puteri1, mmg, maksu suka cium pipi baby.... segar, refreshing

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

pp tembam comey...

bleh cubit2...

hihi

achik said...

tahniah dapat cucu sedara.. mak su dah jadi nek su rupanya.. ;)

julietchun said...

geram nak cubit kalo pipi tembam.

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sama2 kasik kak :) wah tahniah dapat cucu sedara baru

Mak Su said...

hehehe.... pipi tembam bagus untuk dicubit2 , gerreemm

PinQib said...

takut nye branak guna kaedah tuh..
sakit x??

Mak Su said...

pinqib, for operation, dengar ceritanya, rasa sakit dan ngilunya tu makan berbulan or berthaun nak sembuh.