Tuesday, March 23, 2010

Borak-borak maksu

hapdet lagi for today:

aku sepatutnya memikirkan 3 ketui sajak as requested by bapak mokhtar sah malik dari esastera.net untuk antologi puisi hari guru, deadline is 25 mac.... tapi alahai, tak tercapai dek akalku, buntu. satu baris puisi pun aku non ado, idea hilang entah ke mana

pagi tadi Mohd Najib Tun Razak balas twitter aku, as follows:- NajibRazak: Thanks for following! I look forward to your comments and replies. Will try to respond when possible. (gulp, gabra, Masyallah, aku nak cakap apa ya dengan PM?) (twitter saya nama 'maksu cerita 0')

tivi kat umah memang rosak teruk.... sadis

oh ya! nanti 17 haribulan empat, aku nak ajak paksu gi Berjaya, Gatsby deodorant fair. yeaaaa, kalau dia tak nak pi, aku pi sowang2 naik bas lompat-lompat. aku nak serius berblogging... beware, hot gegerl will paint the town in..... what colour ek? (hihihi)

kakngah pagi tadi dok saspen-saspen, terpilih ker tak untuk wakil hoki peringkat daerah untuk tahun ini.... kakak pula decided nak concentrate on her study for her spm examination this year instead of taking part in the hockey competition

baby w kata, "nak masak nasik, bubuh kicap, bubuh butang, bubuh pisang, bubuh sayur..." "mak suka tak". Aku jawab, "Mak suka, mak suka"

aku masih sedih yang sadis... tiba-tiba aku teringatkan peti tivi kat umah... huhuhu

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.


20 comments:

aNIe said...

Salam...

Hot gegerl nanti jumpa hot mama ye...heheheh....

Baby w nak masak bubuk aper tu?

aNIe said...

Larrr...bubuk pulak...nak masak nasi bubuh aper tu...macam2 ada..heheheh

Mak Su said...

kak anie... heh heh, bubuk? kui kui kui, ayoyo... ;)

hot mama, see u there :)

puterikurekure said...

maksu, beli la tv baru...flat skrin tau! :)

julietchun said...

tv skang ni murah2, nak bayar ansuran pun buleh :P

Mak Su said...

intan, julietchun - ada gaks terfikir

[-suziey-] said...

pndai baby W..nk msk utk mak ke:p

eis said...

tukang tivi hari tu tak sampai2 eh? hehe

Mak Su said...

suziey, boleh diharap dah

hehehe, eis, smpai dah, tapi tivi masih rosak :(, huhuhuhu

GDIZ said...

wowww..Pm tu maksu,,best2..
anyway- td buka blog pak latip..nampak komen maksu..hihikk

Ms.Independant said...

hot gegerl will paint the town in.....
PURPLE la Mak Su!!!

:P

zue said...

sajak dah siap ke? wah bizi betul lah maksu.

Mak Su said...

gdiz, heh heh heh

ms indie, wow!

zue - baru dapat idea, setengah, huhuhuhu

farwalis said...

nak makan baby w masak ah..kehkehkeh

NJ@goboklama said...

butang? kreatif sungguh ;D

tunbegia said...

leh pasang tv dalam handphone,

salamm,

DrSinga said...

wahh....PM balas tu...
:D

Erna said...

wah mak su pm balas..untung ada anak dara ye mak su..kecik2 dah pandai nak masakan untuk mak dia..

S.C.H.A said...

alamak ingatkan
roti pisang je ada ..
nasi pisang pun ada gaks erk ...

kakpah said...

la... tu dah banyak idea untuk buat sajak tu...