Wednesday, March 31, 2010

Barang-Barangan

Terima kasih kepada Maryam Abu Ahmad, http://maryamabuahmad.blogspot.com/ atas cenderahatinya, 2 buah buku bertajuk "Catatan ummi' oleh Rahmah Sakinah dan "365 Tips sihat gaya Rasulullah" oleh Dr Mohammad Ali Toha.

Maryam menyertakan kad yang sweet, katanya 'salam ukhwah' dan minta komenkan Catatan Ummi... wah, inilah ni, buat maksu feeling feeling pengkritiks tersohor tau. Auwww. Insyallah ya.

Buat pengetahuan Maryam, sekarang maksu baru-sedang-mula-membaca (baru nak mula) sekotak buku-buku pelbagai genre yang maksu terima dari seorang kawan pada tahun lepas.

Okey, dan ini pula, aku beli kain dari kawan setempat cari makan, warnanya sweet, macam aku juga (perasan). Tak tahu lagi nak buat baju apa, takkan nak buat bikini kot, ada balance nanti.

Overall, seronok, alhamdulillah, entah-entah cita-cita nak ada perpustakaan mini boleh direalisasikan akhirnya.

Terima kasih kepada starsyeea85 dan B*b*yz, sudi follow blog ini :D

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

21 comments:

sayangsayangibu said...

wah, banyaknya rezeki
kain tu buat kurung pahang pun chantik ;p

Mak Su said...

sayang2ibu :), baju kurung pahang? oohh.. yg pesak gantung tu?

eis said...

mak su kongsilah sikit 365 tips tu..
bikini? kelakar hehehe.. pesak gantung ok je.

Ain said...

cantik la kain pasang tue...

buat baju kurung pahang memang cantik...

Mak Su said...

eis, insyallah... akan dikongsikan :)

ain, segan plaks... maksu ni comot....

anntaj said...

salam maksu..
apa khabar???
rindu la...
:)

Eryati said...

salam mak su...terima kasih singgah blog eryati...kalau nak daftar geng blogger jom g d sini http://www.gengblogger.com/

Mak Su said...

anntaj, pe kabar? cemana keadaan sekarang?

tq eryati sudi singgah kat sini... sesapa saja boleh daftar ker?

zue said...

wah best lah mak su dpt buku...sedang eloklah buat mini library.

warna biru idaman kalbu.

artisticklytouch said...

cantiknya kain tuh

artisticklytouch said...

cantiknya kain tuh

HEMY said...

mak su ni mmg murah rezeki la...sll dpt pressie..hehehehe

[-suziey-] said...

tips sihat gaya rasulullah tu best..bole pinjam..ekeke:p

Rozita said...

buku catatan Ummi tu mmg besh lah..

Mak Su said...

zue, art :)

hemy, hehehe

suziey, insyallah... nanti saya kongsikan tips2 nyer

ita dah baca?

Erna said...

mak su..pandai jahit sendiri ye..untong mak su..akak tak pandai..jadi tak beli kain kain ela.beli baju dah siap..senang..tak nak keluar duit buat tempah baju lagi...

Shifu67 said...

aku dah bagi tip jimat pampers.. :)

aNIe said...

Salam Maksu...nanti bagi review 365 tips sihat gaya Rasulullah...menarik tu...

KAKTINY said...

ye ye.. mini library.. tiny pon nk start buat...

AHMOI said...

lawa laa kain tu maksu...hehehe

PinQib said...

orang dapat adiah.. hehe.. br beli buku novel br gak ;)