Thursday, March 18, 2010

Alkisah seorang Isteri yang patuh

Hubbyku dah berpesan untuk menjawab telefon dengan perkataan, 'panggilan hangit' seperti yang dipesankan oleh penyampai-penyampai radio. Dia dah mendaftarkan nombor bimbitnya.

Aku pun berpesan kepada anak-anak, sekiranya mereka menjawab panggilan - untuk menyebut seperti yang dipesankan. Baby w pun sibuk, 'angit ker? awak angit ker panggilan angit? angit. angit"

Aduh...macamana nak menang ni?

Ada sekali tu, sebagai seorang isteri yang patuh, aku pun jawablah call yang masuk, .....dan.... "ni abanglah, hangittt hanggittt, tak kenal dah laki sendiri?"
Keterangan gambar: Baby w buat peace dengan kedua-dua tangan, sebab dia nak mandi air hujan kat luar.

Ucapan terima kasih buat ejamaria, fecca, ez atas kesudian mereka follow :D

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

22 comments:

PinQib said...

haha..
paswod ke apa ni??
ada sdikit x paham disini..
;))

angiitt?? coimeyy nye baby w

ez said...

mak su..terima kasih mak su..

hahah..kelakau la mak su...panggilan hangit..comelnye baby w..

Ejamaria said...

alahai... pak su pun daftar utk panggilan hangit ke? hehehe... comei la...

pB said...

kita pun daftar gak

tapi tak pernah dapat panggilan pun :(

nuraarin-life said...

tak sangka hubby maksu pun masuk panggilan hangit yer...

Nanti menang beribu2, boleh buat giveaway, tak gitu?

puterikurekure said...

ewah2!!!!
dasat nooo...panggilan hangit gitu.
:)

Mak Su said...

Pink - panggilan hangit, password

ez :)

ha'ah dear eja, dia daftar gaks

iya ler pb, dah 3 hari dah ni, sonyap jer

nuraarin, of course.. whatever for dear followers

intan, heh heh

fecca said...

hye maksu!!



ekekekekeke~






klu berjaya masuk utk panggilan hangit, jgn lupe inform kt entry yer...





keh keh keh keh keh~

zh-ena said...

hehehehehhehee
jd dpt tak maksu

zue said...

ini panggilan hanggit ke?
tetttt anda berjaya.

Ain said...

hangit pun hangit la....

janji monang nanti....

Rozita said...

jgn bau ketiak angit..sudah ler baby W oiiii~

sharamli said...

nanti demam kang

Mak Su said...

orait fecca :)

ena, belum ada dpt panggilan pun.. hehehe

zue, hehehe

iya ain, janji monang

rozita...hahaha

sharamli... budak tu mmg suka mandi ujan

shasha said...

mandi air terjun takde ke cuti2 sekolah ni maksu..?

Frodo Baggins said...

mandi hujan best!!
seyes best!!!

mak su cuba lah. ajak pak su sekali. ngehehehhehe ~~~


>>___<<

Erna said...

mak su...ada contest lagi ke...

Yunus Badawi said...

wah rajin paksu daftar utk kontes ni. Esok saya nak suruh Jawa Rangers call no maksu hehehe

S.C.H.A said...

best bb w men hujan .. main puas2 .. t dh besau xpat mein lagi dah ...

maksu di tag yer .....

xiiinam said...

Nanti saya nak buat panggilan hangit untuk maksulah....


:)

DrSinga said...

selamat hangit!!!
salam kenallll...
:)

fizz said...

salam..


maksu masuk panngilan hangit tu eks..sy pun mcm ada perasaan nk masuk, tapi segan nnt takut studnets kol nnt sy ckp g2, takut kantoi dengn dorg tau sy masuk peraduan Hot fm nie..